

Ingrediente:
o jumatate de ardei rosu, portocaliu, galben si verde
un pachet de spaghete (500g)
3-4 catei de usturoi
ulei de masline
1 plic Sos pesto cu seminte de dovleac de la Kotanyi
parmezan
sare
piper
Pregătire:
Spaghetele se pun in apa cu sare si se lasa la fiert 8-10 minute, conform instructiunilor de pe plic.Cand sunt gata se strecoara, se lasa un jet de apa rece si se adauga o lingura de ulei si se amesteca, doar ca sa nu se lipeasca intre ele. Se spala ardeii, se curata si se taie fasii.
Cateii de usturoi se zdrobesc si se pun in uleiul incins.

Cand prind culoare, se adauga ardeii.

Se pastreaza 50 ml din apa in care au fiert spaghetele, se mai adauga inca 50 ml apa rece si se amesteca cu continutul plicului de sos, apoi se rastoarna peste ardei. Se lasa sa fiarba 2-3 minute.

Apoi amestecul de ardei se toarna peste spaghete si se amesteca.

Se serveste cu parmezan ras deasupra si se mai adauga busuioc, sare si piper dupa gust. (Eu am pus parmezan dupa ce am facut pozele...am uitat :-( ) Sunt foarte aromate, credeti-ma!

Pofta mare!
Note:
Reteta o stiu dintr-o revista mai veche, "Numai pentru tine" de acum vreo 12 ani...am facut-o atunci ca la carte, acum...din amintiri si plicul de Sos pesto de la Kotanyi mi-a fost de mare ajutor! Era tot ce imi lipsea! Foarte bun, incercati-l!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu