Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Briose negre cu cioco alba ;-)






Briose cu muuuuuulta ciocolata!!!

Ingrediente pentru briose:

300 g faina,
1 plic praf de copt,
100g zahar,
un praf de sare,
50g ciocolata alba,
2 linguri de cacao,
250ml lapte,
2 oua,
75 g unt,
2 lg rom.

Pentru glazura:
100g ciocolata alba,
2 lg de lapte,
3 lg zahar praf.


Pregătire:

1. Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt si praful de sare.

2. Separat, se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, untul topit, romul si cacaua. Amestecul obtinut se toarna peste faina si se amesteca pana cand devine ca o smantana mai groasa.

3. Cu ajutorul unei lingure se umplu formele de briose, unse cu unt si tapetate cu faina sau cu hartie speciala pt copt.




Cele 50 g de ciocolata alba se taie bucati si se pun in fiecare cupa inainte de a introduce tava in cuptor.




In reteta, scrie ca ciocolata se amesteca in compozitie.E adevarat ca am impins ciocolata in compozitie cu o scobitoare, ca ma gandeam ca se vor topi daca le las la suprafata, dar...degeaba, tot s-au topit, evident.
 Se introduc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru cca 30 minute.

Glazura: topim ciocolata pe bain marie, adaugam laptele si zaharul praf si amestecam pana cand ciocolata capata o consistenta mai groasa. Eu am pus mai mult zahar, pentru ca briosele fiind cu cacao nu sunt atat de dulci.

Dupa ce s-au copt




scoatem briosele din forma si le lasam la racit. Turnam glazura peste ele si le decoram cu bomboane de ciocolata



dupa ce glazura s-a mai racit putin.



Si sectiunea aferenta:

3 comentarii :

  1. arata demential .a facut si eu:) dar am avut un mic accident cu ciocolata alba;)) am reusit sa o uit pe foc si am ars o=)) deh incepatoare ce sa zic.,asa ca am folosit cioc neagra,era seara si magazinele inchisesera deja :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.