
Briose cu muuuuuulta ciocolata!!!
Ingrediente pentru briose:
300 g faina,
1 plic praf de copt,
100g zahar,
un praf de sare,
50g ciocolata alba,
2 linguri de cacao,
250ml lapte,
2 oua,
75 g unt,
2 lg rom.
Pentru glazura:
100g ciocolata alba,
2 lg de lapte,
3 lg zahar praf.
Pregătire:
1. Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt si praful de sare.
2. Separat, se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, untul topit, romul si cacaua. Amestecul obtinut se toarna peste faina si se amesteca pana cand devine ca o smantana mai groasa.
3. Cu ajutorul unei lingure se umplu formele de briose, unse cu unt si tapetate cu faina sau cu hartie speciala pt copt.

Cele 50 g de ciocolata alba se taie bucati si se pun in fiecare cupa inainte de a introduce tava in cuptor.

In reteta, scrie ca ciocolata se amesteca in compozitie.E adevarat ca am impins ciocolata in compozitie cu o scobitoare, ca ma gandeam ca se vor topi daca le las la suprafata, dar...degeaba, tot s-au topit, evident.
Se introduc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru cca 30 minute.
Glazura: topim ciocolata pe bain marie, adaugam laptele si zaharul praf si amestecam pana cand ciocolata capata o consistenta mai groasa. Eu am pus mai mult zahar, pentru ca briosele fiind cu cacao nu sunt atat de dulci.
Dupa ce s-au copt

scoatem briosele din forma si le lasam la racit. Turnam glazura peste ele si le decoram cu bomboane de ciocolata

dupa ce glazura s-a mai racit putin.

Si sectiunea aferenta:

Ce dragalase sunt :)
RăspundețiȘtergereAle tale sunt mai dragalase ;_)
RăspundețiȘtergerearata demential .a facut si eu:) dar am avut un mic accident cu ciocolata alba;)) am reusit sa o uit pe foc si am ars o=)) deh incepatoare ce sa zic.,asa ca am folosit cioc neagra,era seara si magazinele inchisesera deja :)
RăspundețiȘtergere