
E o reteta Kotanyi postata pe ardei-iute.ro si incercata si mancata de mine :-)
Ingrediente:
* 500 g fasole verde;
* 200 g mozzarella(sau telemea de vaca);
* 6 file de ansoa;
* 5 linguri de ulei de masline;
* 3 linguri de otet balsamic;
* sare din rasnita Kotanyi;
* piper negru, proaspat macinat din rasnita Kotanyi.

Pregătire:
1. Fasolea verde se curata, se spala si se fierbe intr-o cratita cu apa clocotita, unde s-a adaugat, in prealabil, o lingurita de sare din rasnita Kotanyi. Se lasa la fiert circa 10 minute.
2. Fasolea se scurge apoi si se lasa la racit.
3. Mozzarella -sufletu' ca n-am avut, am pus telemea de vaca f.f.f.buna care se taie cubulete, iar ansoa file se taie fasii. Ansoa era fasii, ca doar asa au stat in conserva...:_))))))0
Sosul: Se amesteca otetul cu doua varfuri de cutit de sare, doua de piper proaspat macinat din rasnita Kotanyi, ansoa si uleiul de masline. Intr-o salatiera, se amesteca fasolea verde cu telemeaua, amestec peste care se toarna sosul.

No, ca buna o fo'!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu