
Ingrediente:
* 600 g iaurt
* 3 oua
* 1 plic praf de copt
* 50 g zahar
* 500 g faina
* 5 plicuri zahar vanilat
* 1 plic zahar pudra
* 1 lg zeama de lamaie
* 1 lg esenta de vanilie
* dulceata de afine
* scortisoara
* sare
* ulei
Am gasit aceasta reteta intr-un numar al rev. Femeia de azi si am facut-o la recomandarea surorii mele, si ea cititoare fidela. Plus ca am si mancat la ea pt. prima data aceasta gogosele. Merci, sor'mea! Te pup!
Pregătire:
Intr-un castron se bate bine iaurtul cu ouale, esenta de vanilie, zaharul si zaharul vanilat.
Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga in compozitie, alaturi de un praf de sare.
Se adauga in ploaie faina proaspat cernuta si se amesteca energic pt. a nu se forma cocoloase.
Compozitia rezultata trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.
Se pune o tigaie pe foc, apoi se adauga ulei.
Se ia o lingura din compozitie si se pune in uleiul incins.
Gogoselele se intorc rapid de pe-o parte pe cealalta si cand sunt rumenite bine se scot pe un servet absorbant.
Se pudreaza din belsug cu zahar pudra amestecat cu scortisoara sau se impodobesc cu dulceata de afine-asta a fost alegerea mea!

Pofta mare!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu