Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 31 iulie 2011

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Made by Liana









In luna mai a.c. am participat la concursul Bloggospodina organizat de Laura Laurentiu, cu doua retete dulci: Tort Malaga si Tort cu mousse de capsuni. M-am clasat pe locul 13 din 60 si am castigat Cutia de retete a Laurei.



Toate retetele-s minunate, prajiturile de vis, dar pentru prima data am zis sa incerc aceasta rulada aperitiv care e foarte potrivita atunci cand ai musafiri si e foarte satioasa.
Multumesc, Laura Laurentiu!

Servire: 12 portii
Preparare: 50'
Racire: 3h
Dificultate: medie


Ingrediente:

Pt.blat:
4 oua,
100g smantana,
6 linguri de faina,
1 lingurita praf de copt,
putina sare.

Pt.umplutura:
500g telemea de vaca Hochland,
100g smantana,
1/2 ceapa
1 lingurita rasa de paprika dulce,
200g sunca,
1 rosie,
sare.

Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca cu smantana intr-un castron.



Faina se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat spuma impreuna cu sarea intr-un vas separat.



Atat faina, cat si albusurile se adauga peste crema de galbenusuri. Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus,



apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii(care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) se scoate din cuptor.
Se desprinde blatul de hartia de copt cu un cutit lung, apoi se ruleaza in aceeasi hartie.



Se lasa sa se raceasca.

Umplutura:

Se pune in blender smantana si telemeaua, ceapa taiata marunt, sare si paprika. Se mixeaza pana cand compozitia devine cremoasa.



Crema se amesteca cu sunca taiata marunt-eu am pus doar 100g.
In loc de rosie, pentru ca nu o suport, am folosit ardei gras rosu, aproape treisferturi din unul mare de tot-pe care l-am taiat cuburi.



Cine foloseste rosie, e bine sa o opareasca 2-3 minute in apa clocotita, apoi sa o decojeasca si sa o taie bucati, eliminand semintele si partea zemoasa.

Blatul se desface, se unge cu crema de branza in care am amestecat ardeiul si sunca



si se ruleaza strans si se infasoara in folie alimentara sau de aluminiu.
Se da la frigider 3 ore inainte de servire, cand se taie in felii de 1 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Se decoreaza cu cascaval ras, patrunjel uscat/verde si felii de ardei.

16 comentarii :

  1. Ce galben si frumos este blatul iar rulada cred ca este un deliciu.Frumos , frumos , frumos.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oau, ce bine ar arata la mine pe platou, dar mai bine in burtica, arata perfect! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a iesit minunat, o culoare frumoasa. Cred ca-i si foarte buna. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat rulada, toate ingredientele sunt pe gustul meu ! Inca o data felicitari pentru cutia cu retete !

    RăspundețiȘtergere
  5. @Beatrice- e o bunatate, trebuie sa o incerci.pup

    @Medi-merci, merci, merci! Noroc cu Laura, ca altfel cine stie cand gateam bunatatea asta! puup

    @Adela- sunt convinsa ca si tie iti va iesi minunat, deci treci la treaba ;-)) pupici

    @Sara- ouale au fost de casa, de aceea blatul a iesit atat de galben, iar umplura a fost pe gustul nostru. puup

    @Violeta- Multumesc mult,la fel si tie! Rulada chiar e foarte gustoasa ;-) te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arataaa!!! cred ca-i minunata rulada si tare satioasa!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ai avut oua de casa Liana draga...asa-i ? E grozava rulada asta si cred ca mult mai bine arata cu ardei rosu...
    Felicitari pentru ce ti-a iesit si pentru celelalte retete minunate ale tale.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  8. Excelenta,rulada!
    Felicitari si multi pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara, fete dragi!
    Am venit sa pap rulada si sa las in schimb invitatia pentru provocarea lunii pe care in august o voi gazdui.
    Mi-ar face placere sa fiti si voi :).

    http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments

    RăspundețiȘtergere
  10. felicitari pentru concurs! iar rulada arata impecabil si apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  11. In primul rand, felicitari pentru rezultat. Arata minunat rulada. Asteptam si alte retete.

    Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Offtopic : Cu drag pentru Blogosfera http://www.claudiu-savu.info/2011/08/zelist-friends-9.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari!Arata foarte bine!Crezi ca ar merge branzica de vaci in locul telemea de vaca Hochland? Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim-cred ca e prea moale branza de vaci si o sa-ti curga, mai ales ca tb sa o amesteci cu smantana...trebuie sa o scurgi foarte bine de zer, eventual 200g de cascaval pe langa cele 300g branza, adica 500g in total, cat ar trebui, ar ajuta-o sa se lege, astfel incat sa poti taia feliile frumos....sau poti folosi un plic de gelatina in compozitia de branza si ai scapat de grija. ;-)

    RăspundețiȘtergere
  15. acusi o sa ai 300 de followeri. Felicitari!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.