

Ingrediente:
1 cana de orez (250g),
3 cani de lapte,
jumatate de baton de vanilie,
scortisoara si zahar din rasnita Kotanyi,
2 pere,
5 linguri de zahar,
un praf de sare.
Mod de preparare: Se alege orezul,

se spala in multe ape, pana cand apa ramane limpede.

Se pune la fiert impreuna cu cele 3cani de lapte rece(nefiert)-cana tot de 250g, de aceeasi dimensiune ca cea de orez) si jumatate de baton de vanilie.

Se fierbe incet pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund.
Cand este aproape fiert se adauga trei linguri de zahar si un praf de sare.
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
Se scoate vanilia.
Perele se curata de coaja si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu cele doua linguri de zahar ramase. Apoi se pun pe foc pana scade putin zeama ce au lasat-o, se rasneste scortisoara si zahar din rasnita Kotanyi si se iau de pe foc.

Orezul se aseaza in cupe de inghetata pana la mijloc, apoi se toarna bucatile de pere fierte si se acopera cu orez. Se rasneste inca un strat generos de scortisoara
si zahar.
Am decorat cu chipsuri de pere-facute tot de mine, of course, si am deschis larg ferestrele balconului pentru a capta tot soarele ;-)


Nici nu au apucat sa se raceasca, fiindca eu si Tudor le-am dat gata, deja!
mmmm,ce de arome!
RăspundețiȘtergereParece-me uma sobremesa deliciosa. Vou experimentar brevemente.
RăspundețiȘtergereBeijinhos
@Alison-mdaaaaa!;-))
RăspundețiȘtergere@Carla-obrigada, beijo
Arata senzational. O sa incerc si eu asa ceva
RăspundețiȘtergereMmmm...delicios!
RăspundețiȘtergerehai ca e cea mai haioasa explicatie/motivatie pentru a gati ceva bun :))! in plus, imi place felia aia de para din prima poza :)!
RăspundețiȘtergereM-ai convins! Va face parte din meniul pe care deja il fac pentru ziua intoarcerii fiului meu din Anglia. Am timp 6 saptamani sa tot intocmesc acest meniu, dar stiu sigur ca asta il va da gata.
RăspundețiȘtergereUite o combinate neasteptata.Sigur buna.Brava!
RăspundețiȘtergere@Haplea- neaparat!
RăspundețiȘtergere@Miha-da,da,da!
@Zazuza-daca a zis omu'ca-i place orez cu lapte si-acum la 36 de ani, mie de ce sa-mi fie rusine? Ca si eu mananc zilnic, daca trebuie. Numai ca am zis sa-l fac putin mai special cu perele fierte si cu chipsurile de pere, ca e baiat destept, si-mi place ;-))
@Elena-sa inteleg ca si fiul tau e fan Mircea Badea? ;-))))
@Lilly- sigur, sigur, 100%-cum zice Tudor ;-)
Ce idee minunata........aromat trebuie sa mai fie.Pup!
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fac si eu neaparat ca tare bine mai arata si nu-ti mai spun ca-mi ploua in gura!pupici!
RăspundețiȘtergereParfumul perelor in orez... un deliciu, imi place. Pup!
RăspundețiȘtergere@Medi-multumesc, asa a fost ;-)pup!
RăspundețiȘtergere@Gabriela- ma bucur ca ti-a placut, pupici!
@Sara-si mie, tare mult, pup!
mmm...che fantastica ricetta!! è davvero golosa!!! un abbraccio :D
RăspundețiȘtergereLuciana-grazie!un abbraccio
RăspundețiȘtergereBuonissima :))))
RăspundețiȘtergerewww.whitedarkmilkchocolate.blogspot.com
Orsetta- ma certo ;-)
RăspundețiȘtergeref buna
RăspundețiȘtergere