Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 29 noiembrie 2010

Friptura de iepure cu cimbru si migdale

Made by Liana







O delicioasa friptura de iepure, dupa o reteta din revista Click Pofta Buna nr.3/2010. Atat de buna, incat nu a ramas nimic in farfurie...la fel ca si data trecuta cand am facut Iepure in sos de vin.

Pregatire:50 min.
Prajire:10 min.
Fierbere:15 min.
Coacere:30 min.

Dificultate: medie.

Ingrediente:

un iepure (1,5 kg,
praf de nucsoara,
o capatana de usturoi,
5 cartofi,
o ceapa,
2 frunze de dafin,
400g rosii,
4 linguri de ulei de masline,
50 ml vin alb sec,
100 ml supa de legume,
4 linguri fulgi de migdale,
1 crenguta de cimbru,
sare,
piper alb.

1.Cureti carnea de iepure de pielite, o speli bine si usuci bucatile transate cu prosoape de hartie. Condimentezi cu sare, piper alb si nucsoara dupa gust.



2. Usturoiul il cureti si il toci marunt.Cartofii fara coaja ii fierbi pe jumatate in apa cu sare si ii lasi la cald. Daca sunt mai mari, ii tai pe jumatate.

3.Rosiile le crestezi putin in cruce deasupra si le pui la fiert in apa cu sare pt.5 minute. Le scoti, le cureti de coaja, le tai cuburi si toci patrunjelul marunt. Ufff, bine ca am scapat, am avut Cirio...

4. Pui uleiul la incins si prajesti pulpele de iepure. Le scoti, le lasi la cald si sfarami frunzele de dafin. In uleiul ramas calesti ceapa tocata julien si usturoiul.

5. Adaugi peste ceapa rosiile,




dafinul, patrunjelul, vinul si supa. Lasi pe foc pana scade putin zeama si treci totul prin strecuratoare. Pui artofii intr-un vas termorezistent, asezi carnea de iepure, sosul de rosii, cimbrul-eu am folosit uscat- si presari deasupra fulgii de migdale.



Introduci vasul in cuptorul incins pentru 30 de minute.

Apoi servesti cu un pahar de vin alb.



Pozele sunt facute noaptea, so...pana ziua nu a mai ramas mare lucru, deci era musai sa le fac atunci.

5 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.