Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 21 martie 2012

Tarta cu nuca si dulceata de caise

Made by Liana






O tarta gustoasa fara oua, unt sau lapte, fara agenti de crestere. O tarta de post simpla si frageda din revista Femeia de Azi/Retete de post.

Particip cu aceasta reteta la cel mai tare si mai fascinant party din blogosfera: Tea Party organizat de dulcea si suava Emily, iar tema acestei luni a fost: albastru.Eh, pentru ca am un serviciu albastru de ceai, singurul, deh, m-am bagat, nu de alta, dar atmosfera este extraordinara. Macar o data, trebuie sa participati si voi, sa vedeti cum e. Nu o sa regretati ;-)

Ingrediente:

1 borcan cu Dulceata de caise si pere cu alune crocante(200g),
1 borcan cu dulceata de caise si pere(200g),
200g nuci,
2 linguri de miere,
samburi de nuca pentru decor.

Pentru aluat:

500g faina,
250g margarina,
50g zahar,
100ml apa rece,
sare.

Mod de preparare:

Intr-un castron cerne faina. Adauga zaharul, un praf de sare si margarina.



Framanta toate aceste ingrediente si toarna treptat apa rece. Aluatul trebuie sa fie suplu, sa ia repede forma pe care i-o dai,




fara sa-si revina. Acopera-l si lasa-l la rece doua ore.

Intinde aluatul in doua foi nu foarte groase. Asaza prima foaie intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Intinde dulceata-eu prima data am golit borcanul cu dulceata cu caise si pere cu alune crocante,



dar a fost mult prea putin, astfel incat m-am vazut nevoita sa mai pun un borcan de dulceata la fel, dar care nu mai avea alune crocante. Nu-i nimic, mi-am zis, aveam nuca pregatita si am pus din belsug ;-)



Acopera cu cealalta foaie




si lasa la cuptor la foc moderat, 25-30 de minute. Spre final, unge tarta cu miere si pune samburi de nuca scaldati in miere pe suprafata tartei.
Serveste alaturi de un ceai fara zahar ;-)


33 de comentarii :

  1. Arata foarte bine tarta ta, si setul de portelan e uperb mai ales farfuria alba, de unde ai cumparat-o?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Farfuria alba vintage de desert am cumparat-o din Auchan Timisoara si a costat sub 4 lei, asa ca mi-am luat si farfurie intinsa pt. felul doi, la acelasi pret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana, multumesc pentru raspuns!

      Ștergere
    2. Cu drag! Am vazut la cineva si bol, ma duc sa-mi cumpar sa am si eu setul intreg ;-)

      Ștergere
  3. Excelenta pentru cei ce tin postul. Si nu numai ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa stii! N-a refuzat-o nimeni ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa tarta!! pap si eu o feliuta virtuala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim pentru reteta si pentru modul de a ne prezenta aceasta reteta delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am putut sa va fiu de folos ;-)

      Ștergere
  7. Tiii....da ce bunatate este asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Servesc si eu!!! Yumy!!! Imi plac nucile!! Ne intalnim la party!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super!!! Eu ma servesc atunci de la tine, mereu ai ceva bun si pe gustul meu :* <3

      Ștergere
  9. superba si super delicioasa :*
    te pup scumpa mea si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, scumpa mea, te pup si eu :* <3

    RăspundețiȘtergere
  11. O tarta foarte sanatoasa pentru pachetelul copiilor de scoala, asa nu ar mai cumpara toate prostiile din comert. Tot ce e facut in casa e sanatos si are un gust delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi...jos prostiile din comert! Traiasca mama, adica io ;-)))

      Ștergere
  12. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Super prezentarea .O reteta minunata,merita incercata.Pup iubita si o saptamana linistita si insorita iti doresc din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! E tare dulce si gustoasa, neaparat sa pui si alune si nuci ;-) pup cu drag :*

      Ștergere
  14. Superba prezentarea!!Grozava reteta!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si tu te-ai pregatit ptr party !!! ;) Super reteta !!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da' cum sa nu, puteam sa ratez? ;-)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.