Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 10 iulie 2011

Dulceata de visine cu migdale

Made by Liana








Am zis sa fac ceva diferit...sa transform banalul in ceva extraodinar... sa fac o dulceata de visine cu migdale crocante! Si-am facut-o!
Ideea mi-a venit tot de la Caietul de retete nr.19 Dr.Oetker-Culori de vara in camara, unde am dat peste Dulceata de caise si pere cu alune crocante-pe care deja am facut-o!-dar atunci aveam visine. Si ma gandeam ca ar merge de minune visinele cu migdale, asadar le-am facut crocante si asta e toata povestea.

Pentru cca 3 borcane de 200ml



Ingrediente:

1kg de visine(cantarite dupa pregatire),
coaja rasa de la o lamaie,
80g migdale,
un plic Gelfix Super 3:1,
350g zahar.



Migdalele bastonase se pun intr-o tigaie fara grasime si se lasa pe foc cateva minute sa se prajeasca usor.



Se lasa la racit.


Visinele, spalate si curatate, fara samburi, se pun intr-o oala mare, impreuna cu coaja rasa de la o lamaie, zaharul si cu Gelfix Super 3:1.




Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute. Se spumeaza, se adauga migdalele crocante, apoi se umplu borcanele pregatite in prealabil.

Sugestie:

Dupa fierbere, pentru a face o proba de gelificare puteti pune 2-3 lingurite de dulceata pe o farfurie. Daca doriti o consistenta mai solida, adaugati in compozitia fierbinte un plic de Sare de lamaie Dr.Oetker, amestecati si apoi faceti o a doua proba inainte de a pune dulceata in borcane.

Se inchid borcanele cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.



Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur argintiu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta purpurie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))





Are un gust deosebit, datorita migdalelor crocante, si de-abia astept sa folosesc dulceata asta minunata, purpurie, la un tort ;-)

8 comentarii :

  1. mamaaa cat trebuie sa fie de aromata.o sa va trag pe toate la raspundere ca m-ati lesinat cu visinele.nu pot sa inteleg aici d ce nu se gasesc.darr nu-i bai ca ma razbun si-mi plantez un visin propriu si personal :D
    pupicei multi

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sarah-visinii cresc doar pe plaiuri mioritice ;-) Zic sa-ti plantezi sau...sa revii, cum ti-e mai bine. pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador dulceata in combinatie cu arome care la prima vedere par contradictorii... !! e delectabila combinatia in schimb.. o cunosc o odor... si mai cu seama pe cea cu cirese cu migdale !! arata taaare bine dulceata ta Liana! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Zdravo....Am revenit din concediu si la tine vad numai bunatati. Veliki pozdrav.

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana,
    Asta-i ceva deosebit...de bun . :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dulceata de visine am facut si eu, dar fara migdale. Pacat ca nu am citit postarea ta mai devreme...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Antonina-merci frumos! Si mie mi-e tare drag de ea, de-abia astept sa o mananc ;-)))

    @Miodrag-zdravo!drago mie da te vidim ;-) Hvala puno!

    @Lia- daa, sa stii, abia astept sa o folosesc la o prajitura/tort. puup

    @Alexandrina-imi pare rau ca nu am postat-o si eu mai demult...ce sa fac? timpul asta parca se evapora, nu alta!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Liana,pîna nu ai zis tu,nici eu nu ma uitasem ce scrie la ingrediente pe pachetele de zaharuri de astea.Eu credeam ca 1:1 2:1..etc,e doar concentratia..sua ceva de genul asta.
    Ma rog,bine ca stim acuma :D
    Pupici draga mea! :*

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.