Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 24 noiembrie 2010

Cosuletul brutarului

Made by Liana









Am avut multa branza de oaie, deloc saraca, si m-am gandit ca ar fi cazul sa fac ceva de rontait: covrigei, cornulete si grisine.
Din acest aluat am facut si Inimioarele cu chimen, dar acum am pus 250g telemea de oaie si 50 de cascaval de vaca.

Ingrediente:

500g faina,
un pliculet de drojdie de la Dr. Oetker,
250 g margarina,
250 g telemea de oaie,
50g cascaval de vaca,
1 ou,
1 lg de sare-daca nu e branza prea sarata,
chimen.

Pt. uns: 1 ou.

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia.
Se adauga margarina taiata marunt, tinuta la tempratura camerei, oul, telemeaua si cascavalul dat pe razatoarea mare.
Se amesteca toate si se face un aluat care se lasa 30 de minute sa se odihneasca la loc cald (pe aragaz, cu cuptorul pornit la minim).




Se imparte aluatul in trei, se intinde prima foaie si se decupeaza covrigei.



Din a doua foaie am facut cornulete.



Iar din a treia am facut cosuletul-montat pe un vas mic de yena, uns cu margarina si tapetat cu folie de aluminiu,



iar din ce mi-a mai ramas, grisine.




Se pun in tava cu hartia de copt, se bate oul bine si se pensuleaza toate produsele de panificatie ;-)
Se presara chimen sau alte seminte ce va plac: susan, mac sau chiar cascaval ras.





Se rontaie pana la ultima!!

20 de comentarii :

  1. ce idee grozava ai avut,as devora si eu ceva din cosuletul magic!
    te invit la adunarea cu peste si fructe de mare:
    http://alison-trials.blogspot.com/2010/11/peste-si-fructe-de-mareprovocarea-lunii.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooooo.... ce bine arata, vreau si eu. Pup1

    RăspundețiȘtergere
  3. Complimenti per il cestino e anche per il contenuto!! Davvero strepitoso!! Sei bravissima!! Un bacione.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alison-as veni cu cosuletul la tine, dar...esti prea departe. Multumesc pt. invitatie, mi-ai dat de gandit...

    @Sara- pe tine pot sa te servesc ca esti mai aproape de mine ;-)

    @Manuela-grazie, cara, ciao!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa prezentare, ai avut multa rabdare. Cred ca sunt foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mamaaa ce fain arata,fur ideea,,,,de cosulet,,,iar covrigii,cornurile si grisinele cred ca imi ajung,,,,felicitari pentru ideea cu cosuletul,pupici si o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bestiale saratele.Pot manca de astea dimineata, la pranz si seara.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  8. cu minunatia asta m-ai dat gata!de unde iti vin atatea idei minunate?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce fain e cosuletul. Ai mei nu-s mari mancaciosi, dar cosuletul cred ca l-ar rontai. :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo Li ...arata foarte bine !

    Si eu am facut mai demult un cosulet (din faina neagra )cu cornuri dospite ... tre' sa caut poza ;)

    pup :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Mihaela- da, multumesc!

    @Mirela- merci frumos! Anul trecut de Craciun mi-a venit ideea asta, numai ca n-am pozat decat rezultatul final si am postat poza pe un site si n-am mai gasit-o...asa ca am refacut totul!

    @Micul-soro, mi-ai luat vorba din gura ;-))

    @Geta-sunt atat de multe "cosulete" in diferite forme, realizate din te miri ce...poti sa vezi si la noi cosuletele din portocale, gheata, albusuri, ciocolata etc. incat atunci cand am modelat acest aluat, m-am trezit facand un cosulet.

    @Miha-merci! la ce bunatati faci, ma-ndoiesc ca-s mofturosi, mai degraba rasfatati ;-))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Adriana-multumesc! Eu inca nu am facut nimic cu faina neagra...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mersi tare mult pentru banner.O sa-l fur si eu pe al vostru, dar de saptamana viitoare incolo ca voi fi la spital o vreme

    RăspundețiȘtergere
  14. Vio- imi pare tare rau sa aud acest lucru...multa sanatate, putere si multa vointa sa treci cu bine peste aceasta problema. Te asteptam cu drag ;-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Liana, as vrea eu asa repede, abia peste doua luni urmeaza sa nasc, se pare ca alexandra va avea un fratior, noi sperasem la o surioara, dar nu mai conteaza, sanatos sa fie

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte dragut cosuletul,si parca as rontai si eu din bunataturile din cos!te pupik!o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce idee grozava! Are un efect fantastic cosuletul cu "de toate". Am venit in vizita cu stafeta Prieteniei. La tanc se potriveste cu ce ai facu pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Vio-ah, pai zi asa, tarziu am aflat ca esti insarcinata. Pai, asta e motiv de bucurie si de chef!"Fratiorul" sa fie sanatos si frumos, cu mami falos ;-)Nastere usoara sa ai, te pup ed 2x!!

    @Gabriela- multumesc, serveste-te, te rog!pupik

    @Elena- multumesc frumos! Stafeta Prieteniei am ridicat-o saptamana trecuta de la Medi si am dat-o mai departe deja. Iti multumesc ca te-ai gandit la noi ;-)

    RăspundețiȘtergere
  19. Pe langa retetele interesante, siprezentarea e se 10.
    Ai o imaginatie si o indemanare fantastica!!!
    Spor la creat bunatati!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.