

Reteta o am din caietul de prajituri al mamei mele!
Ingrediente: 500 gr biscuiti cacaua, 1 galbenus, 2-3 lg zahar praf, 1 lg cacao(optional),esenta de rom, o ceasca de cafea.
Pt. crema: 1 pachet de unt/margarina (eu am pus margarina 250 g), 2-3 lg zahar, 100g nuca de cocos, esenta de rom.
Se bate untul cu zaharul pana devine spuma, se dauga nuca de cocos si esenta de rom.

Biscuitii se macina si se amesteca cu galbenusul, zaharul, esenta de rom, eu cacao nu am mai pus, deoarece culoarea data de biscuitii de cacao(Petit beurre) era de=a dreptul neagra, si se framanta cu cafeaua(a mea a fost tare si neagra, espresso)

ca sa fie potrivit de moale pt a se intinde.

Coca rezultata se imparte in doua.

Se acopera spatiul de lucru cu doua buc. de celofan si se intind cele doua bile, pe rand, cu sucitorul pana aluatul devine o foaie dreptunghiulara destul de subtire.
Jumatate din crema se intinde peste primul aluat

iar cealalta peste cel de-al doilea.
Se ruleaza cu grija, in celofan

si se lasa la frigider peste noapte.
Se serveste a doua zi.

Se taie felii groase, nu dintr-o data, ca se sfarama, ci ca pe paine.
arata foarte bine si daca e cu nuca de cocos e si f buna
RăspundețiȘtergereMultumesc, Naty! Noua ne place ca e cu cafea.
RăspundețiȘtergere:-)