Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Negresa cu portocale

MADE BY LIANA


Ingrediente:
* 150 ml lapte
* 400 g zahar
* 200 g unt
* 50 g cacao
* 4 oua
* 1 pachet de praf de copt
* 200 g faina, sucul de la o portocala
* 50 g coaja de portocala confiata
* dulceata de portocale/caise

Pt. ornat :
* 50 g ciocolata amaruie si coaja de portocala confiata




Pregătire:
1. Punem la foc mic laptele, zaharul, cacao cernuta si untul. Cu o lingura de lemn se amesteca pana da in clocot si se leaga putin. Se separa 8 linguri si se pastreaza pt glazura,iar restul se lasa la racit.

2. Se adauga apoi galbenusurile, 25 g coaja de portocala confiata, albusurile batute spuma, faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul incins si se coace la foc potrivit 40-45 de minute.

3. Pt glazura, adaugam ciocolata rasa peste cele 8 lg de crema pastrata si amestecam la cald pana se topeste ciocolata.

Dupa ce s-a copt si racit blatul se taie in doua si se insiropeaza ambele parti cu sucul de la o portocala.
Apoi, peste prima jumatate de blat, adaugam dulceata de portocale/caise pe care am fiert-o, in prealabil. Acoperim cu cea de-a doua jumatate peste care turnam glazura in mod uniform pe toata suprafata.
Prajitura se taie in patratele cand se raceste si pe fiecare bucata turnam putina dulceata si cateva bucati de coaja de portocala confiata.











Note:
O cutie de coaja de portocala confiata de 100 g costa 2-3 lei la Real. Am folosit si coaja rasa de portocala cu zahar cate 2 lg in blat si 1 lg in glazura.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.