
Am gasit aceasta reteta in rev. Femeia de azi mai demult, am facut-o atunci, cred ca anul trecut si acum nu am mai gasit reteta, am facut-o din amintiri...in orice caz, pestele nu era somon.
Dar, chiar si asa, sa stiti ca nuca nu schimba gustul pestelui absolut deloc.
Ingrediente:
3 cozi de somon,
1 ou,
faina,
nuca,
lamaie,
sare ,
piper.
Pregătire:
Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece, apoi se pune la scurs pe un servet.
Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la rece 30 min.

Se incinge o tigaie, se pune ulei si cand e fierbinte uleiul punem bucatile de somon trecute prin faina, oul batut si nuca.

Eu am ales sa-l pun in nuca dupa ce l-am scos din tigaie, deoarece nu-mi place nuca arsa sau prajita.

Voi procedati cum credeti de cuviinta.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur cu sos de smantana cu verdeata.

Culoarea asta roz a somonului ma termina...hi,hi,hi!

Pofta mare!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu