Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 30 martie 2010

Oite printre ciupercute si oute

MADE BY LIANA




Fursecuri animate, hi,hi, hi...tot de anul trecut, ca n-am avut blog...amu'am!

Ingrediente:

* 400 g faina,
* 140 g zahar pudra,
* 140g nuca macinata,
* 2 lgurite de scortisoara,
* coaja de lamaie sau portocala,
* 300 g unt sau margarina,
* 2 oua,
* 1 pachet de zahar vanilat Bourbon sau 4 pl de zahar vanilat simplu.

Pt umplutura :

* 200 g gem de caise,
* 200 g nuttela.

Pt. glazura :

* 2 albusuri,
* 100g apa,
* 250 g zahar pudra,
* nuca de cocos,
* bomboane colorate,
* bomboane de ciocolata,
* esenta de fistic.






Pregătire:

1. Faina, zaharul, nuca macinata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de citrice se amesteca. Se adauga untul taiat cubulete si ouale si se framanta rapid cu mainile reci, se acopera cu o folie si se lasa la rece 30 de min.



2. Se imparte aluatul in 3 parti.

Lasam o bucata pe masa de lucru presarata cu faina, celelalte doua bucati le punem in frigider. Se intinde aluatul intr-o foaie de 3-4 mm si se taie cu o forma de ciupercuta - doar pt. asta am avut forma...

Pt. oua si oite, am taiat dintr-un carton subtire sabloanele, astfel am facut doua forme de oua, unul mai mare si unul mai mic,




iar pt. oite am desenat mai intai capul, apoi corpul in forma unui norisor pufos. Le-am decupat, le-am pus peste aluat si cu un cutit bont am taiat aluatul dupa forme.


Aici norisorii copti...


ciupercutele...




Din aluat am mai format cateva bilute reprezentand picioarele oitelor. Aveti grija cu piciorusele si capetele oitelor, se coc f.repede si se ard. Trebuie scoase mai repede. Fursecurile astfel decupate le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptorul preincalzit pt 10 min. la 180 de grade.

3. Fursecurile se ung cu gem si cu nuttela si se unesc doua cate doua! Atentie: trebuie sa numarati cate ciupercute si oua faceti ca sa va iasa cu sot! :-)

4. Pt. glazura: se bat spuma tare cele doua albusuri. Pe foc se face un sirop din zahar si apa, care se toarna fierbinte peste spuma de albusuri, putin cate putin. Se lasa la racit.



Cand s-a racit, glazuram



norisorii, apoi presaram nuca de cocos, glazuram si capul oitelor si pe fata si pe spate ca sa se lipeasca de norisor. Eu am avut nuca de cocos rosie, astfel incat din ea am facut gura oitelor, iar ochisorii din bilute de ciocolata. Gata cu oitele!

Ciupercutele: dupa ce le-am glazurat le-am dat cu pensula inmuiata in esenta de fistic si le-am facut piciorusul verde.

Apoi am amestecat putina glazura cu suc de cirese si am faramitat cateva bilute rosii - pt ca era roz glazura, cu care am "vopsit" cateva palariute si oua.

(Voi puteti folosi colorant, eu nu am cumparat niciodata!) Le-am decorat cu bomboane argintii si colorate.




Un desert viu colorat in zi de sarbatoare, pentru copii cuminti!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.