Made by Liana
Acesta este tortul meu de Revelion. ..din care ne-am ospatat la greu ;-) Crema de mascarpone a iesit minunata si krantzul a dat o savoare nemaipomenita samburilor care au imbogatit tortul. Plus ca nu am folosit praf de copt, amidon, bicarbonat, otet si nici drojdie!!! Si blatul a crescut ca lupta de clasa, pe bune! Ne-am rasfatat, ce mai!
Blatul de tort e din revista Libertatea Retete nr.11/2010, iar crema de mascarpone de la o prajitura cu mascarpone din revista Click Pofta Buna nr.4/2010. Decorul cu samburi inspirat de la un tort dintr-un alt numar al revistei Click Pofta Buna!
O combinatie reusita! Foarte reusita, parol ;-)
Ingrediente pentru blat:
8 oua,
10 linguri de zahar pudra,
15 linguri nuca macinata,
o lingurita coaja de lamaie/portocala,
un plic zahar vanilat,
4 linguri de faina,
sare.
Se separa ouale.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar abusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se toarna crema de galbenusuri,
coaja de portocala si vanilia. La final se pune nuca macinata si faina cernuta. Se amesteca usor ca sa nu se lase.
Compozitia de blat se toarna in forma rotunda tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform
si se introduce in cuptorul preincalzit.
Dupa ce se raceste se taie in doua, rezultand trei blaturi subtiri.
Ingrediente pentru crema:
3 oua,
200g zahar,
200 ml frisca,
250g mascarpone,
2 pliculete de gelatina.
Se freaca mascarpone cu doua linguri de frisca lichida
si se adauga treptat peste restul de frisca batuta.
Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa.
Se pune gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj si cand e gata se adauga in crema de oua. Compozitia astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga amestecand continuu in crema de mascarpone.
Crema astfel obtinuta se imparte in trei si se umplu blaturile de tort, imbracand tot tortul in crema
Ingrediente pentru krantz:
200g zahar,
200g nuca macinata.
Ingrediente pentru decor:
migdale,
alune depadure,
fistic,
nuca.
Se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca macinata si se toarna fierbinte pe un platou de plastic uns cu ulei.
Dupa ce s-a intarit si racit, se acopera cu o folie alimentara, ca sa nu se imprastie caramelul prin toata bucataria sau chiar sa va raneasca, Doamne fereste! ;-) si se zdrobeste cu ciocanul de batut carnea.
Krantzul astfel format se raspandeste pe toata suprafata tortului, acoperit deja cu samburii de migdale, alune de padure, fistic si nuca.
O felie delicioasa...
Totdeauna cand fac un tort, zic ca ii cel mai bun...fiind preparat recent, a fost cel mai bun ;-)))
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
miercuri, 26 ianuarie 2011
Tort cu crema mascarpone si krantz
Etichete:
alune de padure
,
blat de tort
,
fistic
,
good food
,
krantz
,
mascarpone
,
migdale
,
nuca
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Foarte bun tortul,,,,mmmmmm,,,,,daca stiam veneam si eu la asa rasfat.Pupp!!!
RăspundețiȘtergere@Mirela-lasa amenintatu', treci la fapte! ;-)puuup
RăspundețiȘtergereFAVOLOSOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!bravissima!
RăspundețiȘtergereCind il refaci ma inviti si pe mine, da ??? Mai ales ca e cu kranz , yamiii... ce-as rontai o feliuta...
RăspundețiȘtergereImi place tot ce-ai bagat in acest tort... Cred ca a fost un deliciu. Pup!
RăspundețiȘtergereLiana draga,lasa si tu mesaj cu meniul din timp,,,,,sa stiu la ce vin,,,,Vineri a fost fosta mea colega de la Timi la mine si am promis solemn ca trec pe la Timisoara,,,cand se ma incalzeste,,,,,poate cine stie ai timp de o poveste scurta,,,,Puuuuppp!!!
RăspundețiȘtergereBravo, ce bunatate de tort, super. Zdravo...
RăspundețiȘtergereCiao cara! Questa torta dev'essere una vera delizia!!! Spettacolare! Bravissima! Un bacione.
RăspundețiȘtergereCe bunatate!Mi-ai facut o pooooofta!Pup.
RăspundețiȘtergereSuper tort Liana! Felicitari!
RăspundețiȘtergereSa ma treci pe lista la urmatorul tort. :)))
@Federica- grazieeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! ciao!!!!!
RăspundețiȘtergere@Daniela- gata, te astept si pe tine, esti trecuta pe lista ;-)
@Sara- a fost minunat, crede-ma, si acum oftez dupa el...pup
@Mirela-sigur ca da, cu mare drag, oricand, numai sa ma anunti din timp, ca sa ma pregatesc temeinic! puuup
@Miodrag-hvala puno, maestre!zdravo
@Manuela-grazie, cara, ciao!
@Beatrice-multumesc! pup
@Miha- vorbesti serios, vii? Te astept cu drag...astaaa, cu tort ;-)
Arata nemaipomenit...un adevarat rasfat pt. papilele gustative:)
RăspundețiȘtergereo zi minunata!
vai cum arata! si ce bun trebuie sa fie! parol ca mi s-a facut pofta :))
RăspundețiȘtergereCat de bine arata si ce gust trebuie sa aiba! Cred ca a fost delicios! Imi face si mie cu ochiul:D.
RăspundețiȘtergere@Violette-si blatul si crema au fost minunate, crede-ma! merci, pupici
RăspundețiȘtergere@Zazuza-o portie pt.tine,parol ;-))
@Iulia- multumesc frumos...a fost de-li-cios, intr-adevar!
yammy,ce bun trebuie sa fi fost!arata foarte bine!pupicei!
RăspundețiȘtergereBuna fetelor am un premiu, pentru voi va asteapta...Zdravo.
RăspundețiȘtergere@Gabriela- multumesc, daa...a foooost :(
RăspundețiȘtergere@Miodrag- iti multumim mult ca te-ai gandit la noi, esti un domn ;-)
Treaba grea tortul asta daca n-ai doi de XX prin celule :D. Ar trebui sa implementezi un sistem de notare a dificultatii :P. Asta-i nivelul "mars de aici vino cu nevasta" :P
RăspundețiȘtergereVladimir
@ Vlad- ai dreptate, e complex si dificil, deci mars d-aici si vino cu mama, nevasta si soacra :P
RăspundețiȘtergereStimata doamna, l-am realizat! Singur cuc! Eu si cu mine. N-a iesit aspectuos ca al 'mneavoastra (X-ul meu singuratic si-a spus cuvantul) dar e grozav de bun. Si greeeeeuuuuu.... Cea mai grea chestie pe care am gatit-o vreodata. Mai grea ca sarmalele!
RăspundețiȘtergereVladimir
P.S: sa vezi ca si nevasta-mea s-a nevoit sa-l publice :D. Cica e gustos :P.
Wauuuuu! Deci, tu cu cucul tau ati facut tortul asta mirabolant?? buahahahah...Nu pooooot sa creeed...vin la voi pentru o portie!
RăspundețiȘtergereminunata reteta, krantul il faci mai usor cu un robot. Chiar ma inspir acum din reteta pt creama, abia astept sa vad cit de buna e
RăspundețiȘtergere@Cccris-asa cum a zis si Vlad, care a facut tortul asta singur cuc, e grozav de bun, iar crema e super cremoasa si super gustoasa, sigur o sa-ti placa ;-)
RăspundețiȘtergeredaaaaa, e foarte buna crema. Mi-a iesit nemaipomenit, am schimbat putin cantitatile si am adaugat in ea niste Baileys si putina cafea. Mi-a placut faptul ca nu ai pus ouale crude, d'aia am ales reteta ta ;) Eu l-am si decorat ca trebuia si o sa-ti zic cind postez poza, ca sint mindra de el. Multumesc pentru inspiratie!
RăspundețiȘtergere@Cccris-ti-am zis ca o sa-ti placa, ti-am zis? :P Desi cred ca putina cafea si Baileys a fost de 2x mai buna...o sa incerc si eu, merci pt. pont :*
RăspundețiȘtergerefoarte gustos tortul tau!
RăspundețiȘtergere