
Aveam la congelator o pulpa superioara de curcan-primita de la ai mei, de la sat. Am dat peste reteta aceasta in rev. Numai pt. tine din anul de gratie 96...sau 97, nu stiu exact, important e ca am pastrat-o si uite ca am si valorificat-o. Si bine am facut!
Timp de preparare: 30 de min.
O portie contine: cca 410 calorii.
Ingrediente pt. 4 persoane:
600-800g pulpa superioara de curcan,
1 ardei gras verde,
1/2 ardei capia rosu,
1 morcov,
1 praz,
2 linguri pasta de rosii,
150 g smantana,
sare,
piper,
boia dulce.

Mod de preparare:
Se taie carnea in cuburi mari, iar prazul in rotocoale fine.
Pulpa a fost destul de grasa, atfel incat am pus-o direct in tigaia wok foarte bine incinsa, fara sa mai adaug ulei.

Se perpeleste bine carnea.
Se condimenteaza cu sare si piper, se scoate din tigaie si se mentine calda.
Se spala legumele, se curata si se taie cubulete. Se calesc in grasimea incinsa.

Se amesteca bine pasta de rosii-kechup facut de soacra-mea- cu smantana.

In revista zice sa pui si o lingura de amoniac...da'io n-am cumparat si n-am folosit niciodata asa ceva, deci n-am pus...si se adauga peste legume.
Se lasa putin sa fiarba.
In final se adauga carnea.

Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce- o lingura. Se decoreaza cu cateva rotocoale de praz.
O garnitura potrivita este orezul-cu mult patrunjel.

De-li-cioa-sa carnea de curcan fiarta in smantana. Te lingi pe degete, nu alta. Ideal ar fi sa nu fie degetele tale...hi,hi,hi! ;-)
Hola!! que deliciosa se ve esa carne! tiene un color divino..
RăspundețiȘtergerebesos
Gaby
liana,o tocanita de vara minunata,in moldova o facem des,folosim usturoiul in locul prazului si o mincam ,bineinteles ,cu mamaliga.ii mai adaugam si ceva marar sau patrunjel verde...amoniacul era pt. fragezirea carnitei,dar nici eu nu l-as fi folosit in locul tau!
RăspundețiȘtergereArata apetisant... daca si soacra si-a adus un aport... ha ha ha... glumesc. O saptamana frumoasa.
RăspundețiȘtergerePupik.
ce de culori,mmmm!
RăspundețiȘtergere@ Gaby- gracias!
RăspundețiȘtergere@Alison-multumesc frumos pt. sfaturi! S-a fragezit atat de fain carnea in smantana, cum n-as fi crezut. Te pup
@Sara-mereu tb sa le multumesc socrilor si parintilor mei ca ne fac viata mai usoara ;-)
@Alison- sa tot mananci, nu-i asa?
Vai ce bine arata! Venisem sa iti ofer niste premii (la mine pe blog), dar plec cu o reteta noua in folderul meu pentru TESTAT NEAPARAT! O zi frumoasa pentru tine.
RăspundețiȘtergeredes légumes bien mijotés et parfumés, j'adore
RăspundețiȘtergereune assiette qui sent bon l'été
bonne soirée
@Kadia-multumim frumos pt. premii, o sa le postam in curand. Chiar ne-ai facut ziua frumoasa, sa stii ;-)
RăspundețiȘtergere@Fimere- oui, c'est vrai, merci beaucoup.
Amoniac in tocanita? Cam ciudat, n-am mai auzit. Stiam ca se foloseste pt fragezire, dar la un biet curcanel nu stiu daca era cazul. Oricum, bine c-ai sarit etapa ca miroase tare rau amoniacul ala.
RăspundețiȘtergereIntr-adevar ar fi mers grozav c-o mamaliguta. Dar cred c-a fost buna si asa :)
Vad ca te pricepi la gatit,super arata,bafta in continuoare...
RăspundețiȘtergereUn plat plein de saveurs. La sauce doit être très bonne.
RăspundețiȘtergereJ'en aurai goûté avec plaisir.
A bientôt.
@Smaranda- n-am folosit niciodata amoniac si nici n-am sa folosesc si bine ca mi-ai spus ca miroase urat, nu stiam. Noi mancam mai mult orez, decat mamaliga, deci ne-a placut ;-)
RăspundețiȘtergere@Surac-sunt o biata amatoare cu experienta in propria bucatarie. Atat.Multumesc!
@Nadji-oui, tres bonne, je t'assure. A bientot