

O crema de branza delicioasa, cu o aroma puternica de telina si verdeata. O crema cu dichis din revista Libertatea Retete nr.8/2010.
Ingrediente:
200g branza slaba de vaca,
100g smantana,
1/2 telina,
4 lingurite de verdeata maruntita(coriandru, patrunjel, menta).
Mod de preparare:
Telina se spala, se curata si se taie in bucati. Am avut o telina mare de tot, dar am folosit doar o jumatate.

Se pune la fiert.

Dupa ce se lasa putin la racit, se paseaza...la blender.
Apoi se amesteca cu branza-eu am avut dietetica,

smantana si verdeata maruntita-(patrunjel si telina) pana cand totul devine o pasta.
Crema de branza cu telina se mananca cu Paine cu ceapa si masline si se orneaza cu frunzulite de patrunjel.

Eu am presarat verdeata uscata, ca n-am ajuns la piata pentru cea proaspata...

Chiar e cu dichis crema asta...;-)
This must taste delicious with the celery root and herbs! I've never seen one like this before and I like it.
RăspundețiȘtergere@Susan-thank you, it's the first time for me too ;-)
RăspundețiȘtergereSuper...telina si branza ..inca nu am facut si nici mancat pana acum !
RăspundețiȘtergereVoi face neaparat.
weekend placut!
@Nico-eu am mai incercat o salata de telina cu telemea de vaca si maioneza, e nemaipomenita, o gasesti la Afrodisiace ;-)pup
RăspundețiȘtergereInteresante la receta muy rica y buena idea para usar la raíz de apio.
RăspundețiȘtergereSaludos y buen fin de semana
ciao cara, come spalemrei volentieri quella cremina!! bravissima a presto ^__^ buon fine settimana
RăspundețiȘtergereJ'aime beaucoup le céleri en salade.
RăspundețiȘtergereCe fromage doit être délicieux.
A noter.
Bon weekend et à bientôt.
Si eu cunosc reteta, inca nu am facut in toamna asta, dar urmeaza!
RăspundețiȘtergereFelicitari! Ai un blog superb! Imi place!
O sa mai vin la tine!
j'aime beaucoup c'est parfait pour tartiner tout genre de pain
RăspundețiȘtergerebonne journée
Cred ca e o minunatie! Mmmm...
RăspundețiȘtergere@Annie-gracias, besos
RăspundețiȘtergere@Puffin-grazie, bacioni
@Nadji-c'est merveilleux, je t'assure. bises
@Juci-multumim frumos! Nu sunt singura, e si prietena mea, Janet, pe-aici. Te mai asteptam cu drag ;-)
@Fimere-tu as raison, mais a une plus de saveur avec du pain aux oignons et aux olives ;-)
@BDC- e foarte parfumata!