

Am cumparat o caserola de ciocanele mici si ma gandeam sa le dau drumul pur si simplu in tava alaturi de cartofi cand am descoperit aceasta reteta in rev. Click pentru femei.
Aveam si masline si migdale si mi-am zis ca n-ar fi rau sa incerc ceva nou. Si n-am regretat nicio secunda, va asigur!
Ingrediente:
1 ceapa rosie,
20 masline negre,
50 g miez de nuca,
50 g migdale,
2 catei de usturoi,
2 linguri pasta de rosii,
2 linguri ulei de masline,
4 ciocanele de pui mai mari (800g),
1 lingura de unt,
sare,
piper.
1. Se toaca marunt ceapa, maslinele, nucile, migdalele, usturoiul si patrunjelul.
Eu n-am avut patrunjel verde, ci uscat... Se pun toate in castron, se amesteca cu pasta de rosii-eu am folosit kechup facut de soacra-mea- si cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper.

2. Ciocanele se spala si se usuca cu prosoape absorbante din hartie. Eu am avut 6 ciocanele mai mici si mi-a ajuns la fix umplutura. Cu ajutorul unui cutit ascutit, se face un buzunar intre carne si piele.

3. Se umplu buzunarele ciocanelelor cu amestecul de masline si se prind cu scobitori deasupra, pt. a nu iesi umplutura.
4. Se unge un vas cu unt, se aseaza ciocanelele, se stropesc cu ulei si se adauga putina apa. Eu am introdus si cartofi taiati rondele si am pus ciocanelele peste ei.

Se introduc in cuptorul preincalzit pt. 25-30 de min. La jumatatea timpului se intorc.
Dupa ce le-am scos din cuptor...

Se pot servi cu legume proaspete, paine sau cu cartofi.
Noi am servit cu cartofi, alaturi de o salata de rosii cu usturoi verde. Si un pahar de vin rose, Sange de taur.
Am ornat cu rondele de usturoi verde...


Si o sectiune delicioasaaaa...mmmmm, a fost neasteptat de bun!

O reteta foarte interesanta.....o sa incerc si eu cat de curand!!!!
RăspundețiȘtergereFelicitari!!!
Draga Liana, aceasta postare ti-a adus un binemeritat loc in topul meu saptamanal, mai multe detalii aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/06/crema-blogosferei-culinare-romanesti-4.html. Nu e mare lucru, dar vreau sa stii ca aprecierea mea vine din suflet.
RăspundețiȘtergereQueste coscette sono davvero deliziose e molto gustose!! Bravissima! Bacioni.
RăspundețiȘtergereJudy- multumesc, la fel mi s-a parut si mie.Pupici
RăspundețiȘtergereDraga Laura-sa stii ca si multumirile mele vin din suflet: iti multumesc!
Manuela- mille grazie, cara, baci!
Pui,migdale,cartofi si masline,deja suna interesant,daca mai ma uit si in farfurie,deja m-ai dat gata!Felicitari,cred ca a fost tare bun!
RăspundețiȘtergereLiana scuza-ma nu am fost atenta la acest aspect,mesajele erau pentru tine.O zi buna .Suzana
RăspundețiȘtergereAmalia- iti recomand cu caldura reteta, ca daca nu era buna, nici nu o postam, crede-ma pe cuvant. Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereSuzana-cred ca mesajele erau tot pt. Janet, deoarece ea ti-a scris, nu eu...nu prea am nimic cu crosetatul...
Ma faci sa cumpar si eu revistele de bucatarie din Ro.Suna tare bine ce ai facut tu acolo!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Lilly! Sa stii ca si eu am fost placut surprinsa de gust. Daca-mi dai adresa, ti le trimit cu mare drag ;-)
RăspundețiȘtergereFelicitari, Liana, pentru inscrierea reteteiin concursul Hapi Hap iti face pofta! Este delicioasa!
RăspundețiȘtergereBucataras-multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereVotat "ciocanelele"!!!O zi faina!xxx
RăspundețiȘtergere