Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 27 septembrie 2010

Banane cu piure de castane si frisca

Made by Liana








Am descoperit o reteta foarte frumoasa Vis de banane cu frisca, pe un site maghiar. De fapt, am descoperit poza la un concurs si m-a intrigat felul in care era scrisa reteta. Asa am descoperit ca era furata de pe siteul maghiar...pe urma a fost si descalificata din concursul respectiv.

Eu am cam dublat cantitatile, deoarece mi-am zis ca ar fi pacat sa nu folosesc tot pachetul de piure de castane de 250g, plus ca ne plac bananele foarte mult. ;-)

Ingrediente:

4 banane,
250 g piure de castane,
30 g margarina Rama,
80 g zahar pudra,
o fiola esenta rom,
200 ml smantana pt.frisca,
zahar pudra cu aroma de vanilie,
napolitane pt.decor,
ciocolata.



Piureul de castane se amesteca foarte bine cu margarina moale, zaharul pudra si esenta de rom, pana devine ca o crema.



Curatam bananele si le taiem pe lung.
Cu o lingurita scobim interiorul bananelor, il adaugam piureului si amestecam foarte bine.



Erau coapte bine bananele si s-au cam rupt...De aceea am folosit patru banane.

Umplem bananele cu toata crema obtinuta, asezam celelalte jumatati de banane si apasam putin.

Batem o spuma tare din smantana pt.frisca pregatita pentru ornare si adaugam zaharul vanilat.



Ornam cu frisca bananele umplute, adaugam fructe proaspete-eu am tait felii subtiri de nectarina- apoi punem desertul la frigider pentru cca o ora.



Intre timp am topit putina ciocolata si am uns doua napolitane speciale pentru decorarea inghetatei.



As fi vrut eu sa fac palmierii sau niste umbrelute din ciocolata, aveam multe idei, dar n-aveam timp deloc, asa ca am fost bucuroasa cand am gasit in dulap napolitanele astea, pe care le-am cumparat din Kaufland si au costat mai putin de 4 ron.



Chiar au fost un vis aceste banane cu piure de castane si frisca!!

18 comentarii :

  1. Foarte fain desertul cu banane.
    Cat despre furatul retetelor si pozelor...ce sa mai zic, am intalnit o multime de hoate culinare. De exemplu pe zaharmargaritar a fost anul trecut un concurs si spre stupoarea mea am intalnit torturi si prajituri ale multor fete pe care le cunosc si postate de alte fete, participante la concurs. De cat tupeu e nevoie sa furi munca altora si sa te lauzi cu ea, ba mai mult, sa mai si participi la concursuri?

    RăspundețiȘtergere
  2. just see your post I got 2 KG, patience I wanted to taste, very good compliments

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciao cara!! Questa ricetta con le banane è davvero favolosa!! Bravissima!! Bacioni.

    RăspundețiȘtergere
  4. en regardant ton assiette j'ai l'eau à la bouche il y a tout ce que j'aime dans ce gâteau
    bonne journée
    ps: j'ai voté pour toi

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu ma servesti cu o banana cu piure si frisca si eu cu o felie de tort... de acord, nu? Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Une gourmandise comme je les aime.
    Je note.
    je vais aller voter pour toi.
    Bonne semaine et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mama ce te-ai specializat, bravo arata super. Zdravo.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Cristina- nici acum nu le inteleg de ce fura acele hoate munca altora? Pt.ca mai devreme sau mai tarziu, tot se afla, tot sunt date de gol, sunt descalificate si banate...sigur, cu mici exceptii, ca asa-i la noi ;-((

    @Elettra- ha,ha,ha...2 kg from 1 banana? thk

    @Manuela-grazie, cara, ciao!

    @Fimere-merci beaucoup pour les compliments et pour le vote aussi!

    @Sara- sigur ca da, cu mare drag si pofta ;-)

    @Nadji- merci beaucoup,tu es tres gentile!

    @Surac- nu m-am specializat, esti tu un dragut,hvala puno, zdravo!

    @Medi-merci mult!pupici

    @Nela- si eu am gasit-o la fel, asa ca m-am grabit sa o prepar! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Super reteta! De unde cumperi piureul de castane?
    Apropo, 65 de voturi in momentul de fata!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Boabe de cafea- merci! Piureul de castane se gaseste in toata Timisoara, ca-l importam de la unguri. Iti trimit? Merci si pt.vot...are una peste 200..;-(

    RăspundețiȘtergere
  11. Liana, am un prieten care locuieste in Timisoara. Daca nu vine el acasa sa ne aduca o sa te rugam sa ne pui tu prin posta sau prin curier vreo 2 pachete! :* Multumesc pt oferta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu mare drag! Astept mail cu detalii ;-)

    RăspundețiȘtergere
  13. fain vis!pacat ca unii fura si vise!:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Merci, Alison! Din pacate, unii iti fura chiar si viata...:-((

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.