
Ingrediente:
un pachet de paste 400-500 gr
1 ceapa, 1 ardei gras
1 morcov
carne macra de vita 350-450-gr
bulion iute
1 plic cu Sos pesto si peperoncini de la Kotanyi
50 ml vin rosu
sare
piper
Pregătire:
Se toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras-eu le-am pus la robot. Se pune o oala pe foc, se adauga ulei si se pune compozitia de mai sus.
Cand se distuie bine se adauga carnea macra de vita.

Spre finalul fierberii se adauga bulionul iute(bulion obisnuit in care a fost adaugat ardei iute, facut de mama!) si 50 ml vin rosu.

Se fierb pastele, se trec sub un jet de apa rece si se adauga 2 lg de ulei pt a nu se lipi intre ele.
Se pastreaza 50 ml din apa in care au fiert pastele, se adauga 50 ml apa rece, 2 lg ulei de masline si se amesteca cu Sosul Pesto cu peperoncini.

Apoi se adauga peste carnea macra.

Pastele se amesteca cu carnea si se servesc cu bulion si parmezan, dar fiind prea iuti, noi am pus cas de oaie proaspat, sa-i mai ia din iuteala.
Pe marginea farfuriei am presarat boia din ardei iute!

Dar a mers foarte bine cu un pahar de vin rosu sec!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu