Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 5 august 2010

Tarta din cartofi

Made by LIANA







Suntem in postul Sfintei Marii.
Datorita fiului meu, nu mai pot sa tin post. Trebuie sa-i gust mereu din mancare si el zilnic mananca lactate si carne...
Si cu toate acestea gatesc si mancare de post, astfel incat am preparat aceasta reteta de post din revista Libertatea pentru femei...cu mici-mari modificari, ca de obicei.
O tarta din cartofi cu ciuperci, savuroasa!

Portii: 4
Preparare: 40 min.
Coacere: 40 min.

Ingrediente:

600g cartofi,
3-4 linguri pesmet,
sare,
100 g margarina,
300 g ciuperci,
patrunjel,
un morcov,
un ardei gras verde,
1-2 legaturi de ceapa verde,
50 g cascaval de post,
masline negre.

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se paseaza.

2. In piureul de cartofi se adauga pesmetul, sarea si margarina




care a fost lasata in prealabil 2-3 ore, la temperatura camerei. Se framanta compozitia bine si se lasa cateva minute la rece. Daca vi se pare moale se mai adauga 1-2 linguri de pesmet sau faina.

3. In acest timp, se curata si se spala ciupercile, se taie felii potrivite si se condimenteaza cu sare. Se curata si se spala morcovul si ardeiul (in reteta nu erau), se toaca marunt, apoi ceapa(-eu nu am avut verde, am folosit una mare alba), se taie rondele si se amesteca cu ciupercile.
Se calesc putin in ulei- nici de calit, nu scria nimic...ah, si am mai adaugat cateva linguri de ketchup facut de soacra-mea.



4. Se tapeteaza o tava de tarta cu margarina si pesmet si se intinde compozitia de cartofi uniform.




Apoi se adauga legumele calite.
Eu cascaval de post n-am cumparat niciodata si nici n-o sa cumpar-mi se pare un substitut periculos, de care nu sunt dependenta, deci pentru mine, nu are sens.
Aveam masline negre in frigider, deci le-am folosit.
Se dezoseaza maslinele si se taie in bucati marunte care se rasfira peste compozitie.

Se baga in cuptorul incalzit in prealabil si, dupa ce s-a copt, se serveste ornata cu patrunjel proaspat si feliute de cascaval de post- eu n-am avut, deci n-am folosit...dar am servit cu masline.


14 comentarii :

  1. Faina tarta,vreau sa te intreb,de ce nu folosesti unt in loc de margarina,ca de cand am lucrat la Rimini,am inteles, ca untul pentru ca provine din lapte e santos si nu e rafinat,dar margarina e rafinata prea mult din plante si nu e santoasa.In strainatate folosesc numai unt mai ales la tarte,te rog sa citesti pe google despre margarina si garantat no so mai mananci.Pozdrav kuvarice...

    RăspundețiȘtergere
  2. Surac- multumesc frumos pt. sfat, o sa ma uit/citesc si o sa incerc sa folosesc unt pe viitor. Pozdrav

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu tin post dar vreau o felie de tarta.de fapt la cum arata vreau mai mult de o felie.si sustin ce a spus Surac,e tare nesanatoasa margarina.
    te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa tarta ta si arata imbietor de pofticioasa!pup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sarah-te servesc cu drag ;-) o sa incerc sa fac numai cu unt, pt. ca si eu sunt penru produsele sanatoase.pup cu drag

    @Giulia-grazie!

    @Gabriela- tu esti o pofticioasa, stiu, te servesc cu o felie numaidecat ;-)!

    @Maria- si noua ne-a placut ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. excelenta tarta,liana,baietelul a papat si el?

    RăspundețiȘtergere
  7. une tarte bien appétissante
    c'est parfait pour accompagner une bonne salade verte
    j'aime beaucoup
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  8. arata foarte bine.....te asteapta un premiu la mine....pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  9. Liana, vreau si eu e foarte reusita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vezi ca se poate! Asa mai vii de acasa. Numai ca eu azi vazui postul tau si azi se mananca peste =))

    Iti spun... a fost delicios! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. @Alison-da, toate tartele le fac in principiu pt. Tudor.

    @Fimere- oui, tu as raison, merci!

    @Kata- noi impartim premiile, multumim frumos!pupici


    @Maria Elena-te servesc cu drag ;-)

    @Robert- te-am invitat, n-ai venit, s-a terminat...problema ta, daca ai ramas flamand...

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta trebuie sa fie tare gustoasa !!!
    Asa ca stiu ce am sa fac de mancare vineri.
    Chiar ma rugam sa nu depinda ceva de cascavalul acela ca nici eu nu ma dau in vant dupa...".plasticuri "....
    Te imbratisez si te tzuc cu drag Liana!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.