Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 4 ianuarie 2011

Ochelari cu gem si nuca

Made by Liana






O reteta nemaipomenita de cozonac pe care am gasit-o prima data in revista Click pentru femei, Capitolul 103, apoi am vazut-o modificata in mod grosier in revista Libertatea Retete nr.12/2010, unde se numea Secretul din nuci...
Eu as fi numit-o Placinta capitel ionic intors, deoarece chiar e o opera de arta, dar am mancat-o cu pofta indiferent de nume si...istorie.

Ingrediente pentru aluat:

10g drojdie,
3 linguri zahar pudra,
300g faina,
2 linguri lapte caldut,
1 lingurita praf de copt,
4 galbenusuri,
120g margarina.



1.Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar,-eu am pus o linguria de drojdie uscata, nu am avut proaspata- o lingura de faina,laptele si se lasa sa creasca 15 minute la loc caldut.
Se cerne faian intr-un vas, se adauga praful de copt, restul de zahar, galbenusurile, margarina topita si maiaua. Se framanta un aluat potrivit de tare. Eu am mai adaugat cel putin 50 ml de lapte caldut ca sa iasa aluatul si elastic.



Ingrediente pentru umplutura:

4 albusuri,
1 plic zahar vanilat,
120g zahar,
150g nuca macinata,
200g gem de prune.

Pentru umplutura se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si se amesteca usor.

Se intinde aluatul intr-un dreptunghi cat marimea unei tavi si se unge cu gem.



Daca aveti puteti folosi gem de capsuni sau fructe de padure.
Laturile mari se ruleaza spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc se pune umplutura de nuca.



Eu am uitat de faza cu hartia, asa ca am avut nevoie de ajutoare ca sa-l pun in tava...important e ca am reusit ;-)



Se coace in cuptorul preincalzit 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.





Tava mea fiind mai mica mi-a mai ramas atata aluat de am umplut 7 forme de minitarte, iar albusul mi-a ajuns la fix.

Prima data am devorat minitartele, asta e singura care mi-a ramas pentru pozat.





Incredibil de pufoase!!!

19 comentarii :

  1. Foarte bine arata!... Felicitari!..
    La multi ani... Un AN Nou mai bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte aspectuos!Dar mie imi place platoul,hi,hi.Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Felis- La multi ani! multumesc frumos...am avut ceva emotii cu rulatul, dar totul a iesit bine. pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. @Beatrice- merci! Platoul nu e pretentios, e made in China, dar e valoros ca l-am primit de la sora mea ;-)pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat arata.Daaaaaaaaaa , platoul imi place si mie.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. superbi ochelari!
    ★•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤
    HAPPY NEW 2011 YEAR!!!
    ❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*★

    RăspundețiȘtergere
  7. Primesc si eu o pereche de ochelari?!...asa cu "rama" mai groasa,hi,hi,ca imi place aluatul!!!
    Foarte fain!!!
    Te pup,si inca odata,un An Nou super fericit si super norocos!xxx
    Ps.Am inghitit de mama focului cind am citit "gem de prune"!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Medi- multumesc frumos si mie imi place tare mult! pup

    @Alison-merci! i-am mancat cu tot cu "sticla", hi,hi

    @Carmen-primesti, primesti, cum nu, cu rama mai groasa si fara dioptri, am inteles ;-) Pun deoparte vreo doua borcane pt.tine! te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  9. il a l'air délicieux j'adore je te souhaite une très bonne année 2O11
    à bientôt

    RăspundețiȘtergere
  10. Numai bunatati aici!
    (As vrea si eu macar o pereche d-asta
    de ochelari...)

    La multi ani cu sanatate
    si tot soiul de bucate!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Mononoke- cu drag, pt.tine, doua perechi si-un etui gratis ;-) La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  12. Super ochelari tai, imi plac. Cred ca s-au terminat repede. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Sara- multumesc! prima data s-au terminat minitartele, apoi "ochelarii".pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai ce l-as mai incerca si eu, dar a amenintat ca daca mai gatesc dulciuri ma omoara. Si eu o cred. Publica si tu ceva de slabit, sau nu pui porcarii pe blog? :D
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  15. Rusule, fa si tu ca ea. Gatesti acasa si duci la lucru la colegi. Nu stiu la ce "porcarii" te referi....ca avem retete si cu carne de porc si de post...daa si sexul slabeste, dar asta e o porcarie, zau!si din astea nu pun :-)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu, nu, nu! Vrei sa-mi ia colegii sort de bucatarie cadou de ziua mea? Nope :D. Asta cu gatitul e fantezia mea secreta.. :P
    Da'de ce sa nu pui?! Ar fi inspirational! Si garantez ca ti-ar creste: 1) traficul; 2) popularitatea; 3) cunostiintele legate de argou.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  17. Un alt nume este: ochi de fazan :)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.