
Ingredientele pt aluat sunt aceleasi de la Clatitele cu banane...
Ingrediente crema: 250 g Mascarpone, 200 ml frisca lichida, 4 galbenusuri, 125 g zahar, sirop Amaretto.
Pt. crema clatite: o ciocolata amaruie, o ceasca de cafea.
Pt. ornat: scortisoara, miere.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pe bain-marie pana cand compozitia se ingroasa ca o crema. Se lasa la racit. Se bate frisca lichida, se adauga Mascarpone, doua linguri de sirop si galbenusurile.Se pune la rece.


Ciocolata se topeste impreuna cu jumatate din ceasca de cafea. Am avut o ciocolata Heidi de 85 de grame, astfel incat am mai adaugat vreo 4 bucati de ciocolata cu lapte, ca amaruie n-am mai avut si am folosit si restul de cafea. Mi-a fost frica ...deh! credeam ca n-o sa-mi ajunga, dar mi-a mai ramas...hi, hi, hi!


Am folosit 10 clatite pe care le-am uns cu ciocolata topita si le-am rulat strans-strans.

Am asezat cinci clatite pe o tava, am pus crema, alte cinci clatite, crema si am presarat scortisoara din belsug.


La frigider pana a doua zi.
Le-am servit pe o farfurie presarata cu miere si scortisoara. Foarte bune au fost...clatitele n-au fost prea moi,din cauza ciocolatei, dar crema Mascarpone delicioasa!

Am trimis aceasta reteta la rev. Libertatea pentru femei- Retete si am castigat o mentiune, un pachet de produse de la Kamis.

Hm, daca ar fi sa mananc din toate aceste delicatese facute de tine draga Liana cred ca as depasi suta de kg. Esti... the best!Suer tare reteta ta de clatite. Te pup.Moni.
RăspundețiȘtergereEu inca n-am depasit-o...hi, hi, hi!
RăspundețiȘtergereDaca mananci cate o gura la 3h, nu depasesti nici 1 kg/luna.
puuup
astea nu le-am incercat , dar clatitele ne plac , tiramisu la fel , deci.... trebuie incercata si aceasta varianta !!!
RăspundețiȘtergere@Catkitchen-chiar te rog sa le incerci!
RăspundețiȘtergereOare cand o sa am timp sa incerc si eu bunatatea asta??? trebuie sa-mi iau concediu medical :D
RăspundețiȘtergere