Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 23 octombrie 2011

Rulada de pui cu ciuperci

 









O rulada de pui cu ciuperci si, in plus, cateva feliute de sunca cruda afumata pentru o aroma mai bogata ;-)
 


 
Ingrediente: 500g piept de pui,
250g ciuperci proaspete champignon,
50 ml vin alb,
1 morcov,
1 ardei gras rosu,
1 ceapa,
8-10 felii de sunca cruda afumata,
sare si piper.

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in felii subtiri. Pe un tocatar se pune folie alimentara, se pune un fileu, se acopera cu o alta folie(ca sa nu stropim) si se bate cu un ciocan de lemn, pentru fragezime.
Dupa ce am fragezit toate fileurile, le-am asezonat cu sare, piper si vin alb.

Pentru o ora le-am lasat la frigider.

In timpul acesta am spalat si curatat ciupercile, morcovul, ardeiul, ceapa-le-am tocat marunt.
Am incins wokul, am turnat putin ulei, apoi am pus ciupercile si le-am lasat pana a scazut apa lasate de ele si s-au inmuiat, apoi celelalte legume. Cand  s-au distuit,


am asezonat cu sare si piper, si am tras wokul de pe foc.
 Pe o folie de aluminiu am asezat vreo 6 fileuri de pui, le-am suprapus, astfel incat sa nu ramana loc gol, am asezat niste bastonase de ardei verde si rosu,


am pus umplutura de ciuperci racorita 
 
 
si am rulat odata cu folia rulada, strangand la capete.
 Intr-o tava cu putina apa am asezat rulada, si am dat la 180 de grade in cuptorul preincalzit.
Dupa 15 minute am desfacut folia si am pus niste felii de sunca cruda afumata peste rulada.
Cand s-au rumenit feliile de sunca, (aprox.10 minute),am stins focul si am scos tava.
Pentru aceasta rulada gustoasa am pregatit drept garnitura un orez cu verdeturi uscate (patrunjel, telina, busuioc) si am ornat cu cateva feliute de ciuperci.

Pofta buna!

7 comentarii :

  1. Frumos arata! Ca pentru o duminica cu prietenii ;) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha! Ai scos cuvantul de verificare ca-s om si nu masina!!! Super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine rulada , eu ador ruladele .

    RăspundețiȘtergere
  4. buna rulada asta, tocmai buna daca ai musafiri :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dorina-multumesc!!

    @Zazuza-la un moment dat iti pare rau ca ai impartit-o cu musafirii si ca n-ai mancat-o singur pe toata, zau! :P

    @Coco-ce pacat ca minunea asta a durat atat de putin...:(

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelenta rulada de pui, imi place foarte mult si prezentarea. Salutari!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.