

Un "Aperitiv cald cu carnati" mi-a atras privirile de indata ce-am deschis revista Click pentru femei. Citind ingredientele si modul de preparare mi-am zis ca asta e paine, de ce i-o fi zicand aperitiv cald?
Dupa ce s-a copt si racit si am muscat din ea, mi-am dat seama ca asa paine faina n-am mancat niciodata!
Portii: 8
Pregatire: 50'
Coacere: 40'
Dificultate: mica.
Ingrediente:
300g faina,
3 galbenusuri,
25 g drojdie,
1 lingurita de zahar,
1 lingura de sare,
300 ml lapte,
2 oua fierte,
o ruda de carnati,
100g kaizer,
1/2 ardei kapia rosu.

Mod de preparare:
1. Se pune drojdia intr-o cana, se adauga zaharul, doua linguri de faina, trei linguri de lapte caldut, se amesteca si se lasa sa creasca 30 de minute.

Se amesteca laptele ramas cu untul topit si se adauga galbenusurile batute.
2. Intr-un bol se cerne faina impreuna cu sarea. Se adauga treptat amestecul de galbenus si se bate bine ca sa nu se faca cocoloase.

3. Se unge o forma de yena cu unt. Se aseaza pe fund folie de aluminiu si se unge cu unt. Se aseaza oua si carnati felii, kaizerul si ardeiul rosu.

4. Se toarna aluatul

peste oua, carnati si kaizer si se lasa sa creasca 10 minute la loc cald. Se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute.
Si a crescut painea mea, mare si frumoasa de am zis ca o sa sparga usa d la aragaz... ;-)

Se rastoarna pe un platou si se serveste.
Era calduta cand am taiat-o...

si soarele la apus...

Minunata a fost, pufoasa si gustoasa cu un gust incredibil de apetisant de la carnati si kaizer si oua si ardei rosu...mmmmm
vai da cum arata pita aperitiv,exact pe gustul meu,felicitari,we fain va doresc,va pup!
RăspundețiȘtergeremmm,o felie pentru micul dejun ar fi atit de binevenita!!!:)
RăspundețiȘtergereuau!arata foarte bine si cred ca a fost si tare gustoasa!o zi buna!
RăspundețiȘtergereHmm, delicioasa! Cum ma faci tu pe mine sa vin pana in Timisoara sa-mi faci o paine din asta, un sandwich, o prajiturica... :)
RăspundețiȘtergereDELICIOS!
RăspundețiȘtergeretrès original ce pain en plus il m'a l'air bien délicieux, tu me gardes une part
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Asa ceva... asta-i painea-minune
RăspundețiȘtergeredin Ţara Aperitivelor Calde,
nici nu vreau sa-mi imaginez prea indelete
mirosul si aromele!
Va multumesc frumos, dragele mele, pt.comentarii si aprecieri, am fost cam ocupata zilele astea...sorry.
RăspundețiȘtergerearata delicios si sunt convinsa ca asa si e! o paine cu ingrediente savuroase, chiar ca face un aperitiv pe cinste!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-ba bine ca nu! ;-)
RăspundețiȘtergerema luat foamea arata foarte bine ,felicitari............
RăspundețiȘtergere