Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Tarta cu miere si fulgi de migdale

Made by Liana








Putina miere in compozitia unei prajituri si vei avea parte de un gust si o aroma deosebita. O tarta plina de savoare si parfum, cu mere, pere, fulgi de migdale si miere...toata savoarea toamnei...dupa o idee din revista Click Pofta Buna nr.4/2010.

Pregatire: 30'
Coacere: 25'
Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru aluat:

120g faina,
150g zahar pudra,
50g miere,
60g unt,
1 galbenus,
2 linguri nuca macinata,
2 linguri de zeama de portocale,
2 linguri de coaja de portocala.



Pentru umplutura:

2 mere,
4 pere,
3 linguri de nuca macinata,
2 linguri miere,
3 linguri de zeam de portocale,
1 praf de scortisoara,
80 g fulgi de migdale,
10 g stafide,
frunze de menta pt.decor.

Preparare:

1. Amesteci faina cu zaharul, mierea, coaja de portocala, untul taiat bucatele, nuca macinata si framanti cu degetele pana obtii un amestec nisipos. Adaugi galbenusul, zeama de portocala si framanti energic pana obtii un aluat uniform si elastic.



...mie mi-a mai "mancat" putina faina...Lasi aluatul la rece cca 30 de minute.

2. Speli si cureti merele si perele de coaja si seminte, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de portocala, adaugi mierea,



praful de scortisoara, stafidele si nuca macinata. Lasi totul sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase.

3. Intinzi aluatul in foaie, tapetezi cu el forma de tarta, asezi o folie de copt peste aluat, presari boabe de fasole pentru ca tarta sa nu se deformeze la copt...eu doar am intepat aluatul cu furculita ...Biluta de aluat ce mi-a ramas am bagat-o la conge, pentru alte zile...cu pofte ;-)



O introduci la cuptor pentru 10-15 minute, apoi scoti boabele de fasole si folia de copt si o mai lasi la cuptor inca 10 minute.

4. Dupa racire, umpli tarta cu compozitia de fructe si presari deasupra fulgii de migdale-trasi pana la rumenire intr-o tigaie fara grasime-presari cateva stafide si decorezi cu frunze de menta.



Poate ca nu o sa va vina sa credeti, dar am gasit menta in gradina din fatza blocului, acum la sfarsit de noiembrie, inca verde si ferice ;-))



In prima zi blatul a fost tare, poate din cauza fainii adaugate, dar a doua zi ti s-a topit in gura!! Foarte parfumat a fost blatul, exact pe gustul meu.

14 comentarii :

  1. Avec tous ces produits d'automne, cette tarte doit être délicieuse.
    Je t'en prends une tranche.
    Bon week-end et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si " to do list" a mea se tot mareste.Foarte faina si apetisanta.
    Te pup si-ti doresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa ce am mancat cateva parjoale de la Janet ,am venit sa iau dulcele la tine ;-))
    Faina tarta ..o salvez si o fac si eu .
    o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine!Dupa cum vad ,aici este o buna sursa de inspiratie.Pupam fetele.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Nadji- merci beaucoup!a bientot

    @Micul-numai a ta, crezi? ;-)pup

    @Nicoleta- cu mare drag, sa vii cu dovezi, pup

    @Beatrice- multumesc! pup back

    RăspundețiȘtergere
  6. mmmm,,,,,foarte bine arata,,,,pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma zapaciti cu tartele astea frumoase cu mere!Arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  8. une tarte bien gourmande comme je les aime
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela- merci, pup!

    @Maya- multumesc frumos, dar sa stii ca e mai mult cu pere, decat cu mere ;-)

    @Fimere- merci!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Surac- merci frumos!pozdrav

    @Federica- grazieeeeeeeeee!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. delicioasa creatie! si mie imi place mierea in dulciuri!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.