Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 12 iulie 2011

Dulceata de caise si pere cu alune crocante

Made by Liana






Un rasfat portocaliu, o dulceata deosebita din CAIETUL DE RETETE nr.19 Dr.Oetker, Culori de vara in camara.



Ingrediente:

700g caise(cantarite dupa pregatire),
300g pere(cantarite dupa pregatire),
100g alune crocante,
350g zahar,
1 plic Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker.



Pregatire:

Se spala caisele, se scot samburii si se taie marunt, apoi se cantaresc 700g. Se curata perele de coaja si se taie in bucati mari, apoi se cantaresc 300g. Pasati perele. Eu am folosit soiul Williams, asa ca nu le-am pasat, stiam ca o sa se topeasca alaturi de caise.

Mod de pregatire:

Alunele se pun intr-o tigaie fara grasime si se prajesc la foc mic, pana cand se desprinde usor pielita maro. Apoi se lasa la racit. Se toaca in bucati potrivite,



nici mici-mici, dar nici mari-mari ;-)))

Fructele si alunele crocante se pun intr-o oala si se amesteca bine cu zahar si cu Gelfix Super 3:1.



Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute.



Se spumeaza, iar apoi se umplu borcanele pregatie in prealabil. Se inchid borcanel cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.

De data aceasta mi-au iesit 4 borcane de 200 ml, ca pana acum tot cate 3 mi-au iesit. Noroc ca am fost pregatita ;-)



Sugestie:

Dupa fierbere, pentru a face o proba de gelificare puteti pune 2-3 lingurite de dulceata pe o farfurie. Daca doriti o consistenta mai solida, adaugati in compozitia fierbinte un plic de Sare de lamaie Dr.Oetker, amestecati si apoi faceti o a doua proba inainte de a pune dulceata in borcane.

Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur auriu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta portocalie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))





Un gust deosebit, credeti-ma, n-am mai mancat niciodata dulceata cu alune crocante, dar imi place la nebunie!!

13 comentarii :

  1. Un rasfat total pe iarna , daca mai apuca ?! :))) pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Minunata si delicioasa reteta, insa am o intrebare: se fierbe doar 3 minute?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de mult imi place !! mi-au dat o ideea minunata!! n-am pregatit niciodata dulceata de caise in combinatia asta.. asa ca voi incerca cu siguranta!! ca ador toate ingredientele! multumesc. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesante gemurile si dulceturile tale.comunic mamei retele .sigur va fi incantata.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adela-pe cuvant ca nu mai apuca iarna! Maine ma pregatesc pt. o sesiune de clatite, clar va disparea un borcan..hi,hi :*

    @Vulpi-da, se fierbe doar 3 minute, datorita Gelfixului 3:1 de la Dr.Oetker!E mana cereasca plicul asta: nu-ti pierzi zilele facand dulceata, nu-ti strici vasele fierband dulceata si nu pierzi nici din timpul alocat copilului pt. joaca/educatie ;-))))

    @Antonina-ce bine-i ca avem gusturi comune!Cu drag am impartasit-o cu voi, pupici multi


    @Sarah-multumesc frumos! Vreau sa ies din cotidian, zau m-am plictisit de aceleasi si aceleasi dulceturi simple mereu si mereu! Vreau altceva nou, extraordinar si nemaipomenit, ca sa-mi trezeasca simturile ;-) Ma bucur ca ti le-am trezit si tie :*

    RăspundețiȘtergere
  6. suna foarte interesant, iar combinatia d egusturi mi se apre foarte potrivita :)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam de combinatia asta! Tre sa fie grozava!

    RăspundețiȘtergere
  8. noah, spune si tu! in conditiile astea, n-am toate sansele sa mor de pofta??? combinatia tre' sa fie una de vis! am sa-i dau si maica-mii reteta asta. Eu la dulceturi nu ma bag :)
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mama ce combinatie!Sunt sigura ca e gustoasa!
    Azi am terminat si eu dulceata de caise,dar simpla.Daca reusesc o fac si pe asta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna fetelor, ati indulcit blogul cu dulceata faina, super. Pozdrav kuvarice...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce buna si aromata trebuie sa fie,yummy !

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte interesanta reteta. Am sa o incerc. Promit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce arome, ce savoare, delicioasa trebuie sa mai fie.
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.