


Baconul impletit mi-a facut cu ochiul de pe multe siteuri/bloguri, l-am vazut si in revista Numai pentru tine, dar acum mi l-a reamintit Alfinuta.
As fi vrut sa-l fac cu ceafa de porc, dar...long story...poate chiar de Craciun, ca friptura asta a fost preambulul ;-)
Oricum, arata spectaculos si poate fi friptura de Craciun de pe mesele dvs. ;-) Incercati!
Ingrediente:
1 kg spata de porc,
400 g bacon feliat.
Pentru marinata:
1 lg mustar Dijon,
3 lg sos de soia,
1 lg boia dulce,
1 lg pasta de hrean,
2lg vin alb,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Toate ingredientele de la marinata se pun intr-un vas, se amesteca si se adauga sare si piper dupa gust.

Carnea se spala, se sterge si se portioneaza in patru bucati. Se pensuleaza cu marinata fiecare bucata si se lasa peste noapte in frigider.
Baconul gata feliat se impleteste din 6 bucati,

se aseaza o bucata de carne

si se inveleste cu grija. Am gasit la oferta in Auchan, trei cutii cu 10 ron/600g.
Se pune in tava cu baconul spre exterior.

Cand s-a rumenit baconul, se intoarce cu grija si pe partea cealalta 10 minute.Mai greu...off, data viitoare le pun in folie de aluminiu ca sa nu mi se mai desfaca impletitura!
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se pun in tava in care s-a copt carnea si se adauga condimente (sare, boia dulce, busuioc s.a).
Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin rosu si cu cartofi taiati rondele, asezati in forma rotunda pe o farfurie, peste care se aseaza spata de porc cu bacon.
Am desfacut si borcanul de Castraveti cu ardei iuti si au fost...incredibili de buni! Nu foarte iuti, cum am crezut, ci aproape iuti ;-)

Apropo, cele doua "sticlute de vin" sunt de fapt...lumanari!!
Looking yummy! :D
RăspundețiȘtergereFoarte bine si apetisant arata,,,,,pupici si o zi frumoasa!!bafta la concurs!!!!!
RăspundețiȘtergerece festiv e totul deja!:)
RăspundețiȘtergereLiana,vreau sa te votez,dar nu gasesc unde este casuta de vot.Da-mi indicatii te rog.Pup.(mi-a plouat... de la papa bun)
RăspundețiȘtergereBafta multa.... am votat. Pup!
RăspundețiȘtergereNu stiu cum mi-a scapat, blogspotul asta imi face mari figuri, nu-mi actualizeaza blogrollul decit cind ii vine lui. Arata tare bine, cu adevarat baconul da savoare oricarui tip de carne! Iar luminarile arata atit de veridic a sticle!
RăspundețiȘtergereOfftopic, imi tresalta ecranul la blogul tau deschis, asa e si la altii oare sau e doar din cauza mea?
@Love2cook- thk!
RăspundețiȘtergere@Mirela- merci frumos,da'n-am bafta daca nu ma votezi...:((
@Alison- daa,si ascultam colinde toata ziua ;-)
@Beatrice- sunt 5 stelute galbene sub titlul preparatului, apasa pe a 5*.Merci, puuup
@Sara- merci frumos, pup
@Nati draga-o sa mai incerc si cu ceafa de porc baconul asta impletit, dar le impachetez in folie, ca sa se prinda mai bine. Matusa-mea a scos sticlele si a vrut sa le desfaca, sa-mi toarne un pahar, ca mie imi place vinul. Atunci a vazut ca-s lumanari si mi le-a daruit ;-))Si da, tresalta imaginea ca asa e modelul asta de iarna cu fulgi si beculete...puuup
RăspundețiȘtergerearata foarte bine, votat si succes la concurs
RăspundețiȘtergereCiao cara!! Una bellissima e golosissima ricetta!! E complimenti per il blog natalizio!!Un bacione.
RăspundețiȘtergereIn sfarsit am reusit sa votez.Te pup si mult succes si-ti multumesc si eu,prietenii stiu de ce!
RăspundețiȘtergereasta da bunatate!si lumanarile imi plac mult!:D
RăspundețiȘtergereE super acest fel de mancare!Sigur e tare gustoasa,iar de aratoasa nu mai spun!
RăspundețiȘtergerete votez si eu:).
@Naty- multumesc frumos!
RăspundețiȘtergere@Manuela- grazie, cara, ciao!
@Beatrice- si eu iti multumesc, esti o draguta!!pup
@Diamond- merci, si mie-mi plac tare mult ;-)
@Angi- merci mult, esti o dulce!! puup
Arata fenomenal de gustos!
RăspundețiȘtergereVedeti un pic aveti probleme cu blogul si la mine sare de abia scriu!
superb, vin la tine la o portie, dar i-mi dai si un pahar de Don Melchor ca tare bine mai merge la carne :))
RăspundețiȘtergereLiana, dupa cumvad eu la voi e deja Craciun, super reteta, bravo. Zdravo...
RăspundețiȘtergereNo tu Liano,cum ne faci pofta:)))arata foarte apetisant,tu ma pui la treaba,sambata incerc si eu!te pupacesc!
RăspundețiȘtergere@Juci-multumesc frumnos! Gata, am rezolvat si cu saritul, am scos "ninsoarea" care ne impiedica vizibilitatea ;-)
RăspundețiȘtergere@Anastasia-gata, vino, un Don Melchor e doar pt.tine!! ;-) puuup
@Surac- daa, ne pregatim de Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului! Jiveli!
@Gabrielo-tu numa' fa! sper ca ai vin mai bun decat mine, ca altfel nu merge ;-)puuup
RăspundețiȘtergerePreparatul arata minunat si sigur este un deliciu prin combinarea ingredientelor,
RăspundețiȘtergere