

E prajitura adolescentei mele. Nu stiu de unde o am, de la cine, dar am scris-o in caietul meu de prajituri. Acasa la noi, o facea sora mea. Acasa la mine, o fac eu, of course:-)
Ingrediente: 250 g nuca macinata, 250 g zahar praf, 1 lg otet, 1 ou.
Pt. bezea: 1 albus batut spuma cu 4 lg de zahar praf si o lg de otet (eu am folosit otet de mere si am avut vreo 5 albusuri asa ca le-am batut pe toate cu mult zahar).

Toate ingredientele pt coca

se framanta f.bine.

Se da 30 min. la rece.
Pe "posteriorul" unei tavi, ca doar n-o sa scriu "fundul":-))) se intinde hartie de copt, iar ca sa nu se dsprinda, am uns tava cu putina margarina, apoi am pus hartia.
Am intins compozitia de nuca cu mana si am nivelat-o cu un cutit din silicon. Am taiat sub forma de betisoare.

Inainte de a le baga la cuptor, am ornat betisoarele cu bezeaua

pe care am pus-o intr-o punga si i-am taiat un colt. Am ornat in forma de zig-zag.

Am dat cuptorul la foc mic si am lasat usa cuptorului intredeschisa.
Intr-o ora si jumatate au fost gata!


Pfuuu, e atat de buna ca nu stii cand se termina! As manca si trei tavi, nu doar una...
Pofta buna!
Nu ai adaugat faina deloc?
RăspundețiȘtergereE o prajitura fara faina.
Ștergere