
Un desert racoritor din rev. Numai pentru tine din '96 sau '97...
Ingrediente pentru patru portii:
4 banane mijlocii,
sucul de la 1/2 lamaie,
4 plicuri de zahar vanilat,
150 g smantana,
20 g de alune macinate,
1 nectarina,
scortisoara pt. ornat,
frunze de menta pt. ornat.

Mod de preparare:
Se taie 3 banane in bucati mari- a 4-a pt. decor...Se pun intr-un vas in care se adauga sucul de lamaie si zaharul vanilat...mie mi s-a parut mult sucul de lamaie si s-a simtit f.tare la 3 banane...ma intreb cat de tare s-ar fi simtit la 2 banane... Se amesteca bine pana se obtine o crema compacta. Se adauga alunele si smantana-eu am folosit frisca lichida si le-am dat la blender...

Cat despre alune pt. ca erau cu coaja, le-am oparit 3 min. in apa fierbinte, apoi le-am aruncat in apa rece, apoi le-am sters, le-am zvantat si le-am curatat de pielita destul de usor. Le-am pus intr-o tigaie pe foc mic sa se usuce si sa se prajeasca putin-putin de tot...

apoi le-am taiat marunt si iar le-am pus pe foc putin, pt. ca nu erau uscate...

daca stiam faceam de pe o zi pe alta...o sa stiu data viitoare!;-)
Asa...se pune compozitia intr-un vas metalic...sau intr-o cutie de inghetata de plastic pastrata prin debara...si se lasa 2-3h in congelator, pt. a se intari. La fiecare jumatate de ora se amesteca bine, pt. ca masa sa ramana cremoasa.
Apoi, se taie nectarina felii...n-am avut... asa ca am taiat o alta banana in rondele si astfel am ornat inghetata.
Se aranjeaza pe farfurii inghetata, impreuna cu fructele...eu am mai pus si alune, ca frunze de menta n-aveam si am folosit doar putina scortisoara.

A fost delicioasaaaa!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu