
Am primit un dovleac special pentru ala micu', sa-i fac o supa. Nu sunt fan dovleac si n-am mai facut niciodata, asadar pentru prima data am ales sa fac o supa-crema de dovleac.
Ingrediente:
-un dovleac 1-1.5 kg,

1l de lapte,
1 ceapa,
1 morcov,
1 ardei gras galben,
3 catei de usturoi,
sare si piper,
smantana pentru ornat.
Pregătire:
Se spala, se decojeste, se taie si se curata de samburi dovleacul.
Apoi se taie in bucati mici si se pune la fiert intr-un litru de lapte.

Dovleacul se inmoaie imediat, e foarte fraged si in 15 min. e gata! Iar laptele ii da o aroma...unica!
Separat se pune la fiert morcovul si ardeiul taiate bucati, usturoiul si ceapa.

Rasturnam dovleacul intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine-bine de tot laptele.
Apoi l-am pus in blender si s-a facut crema! Am mai turnat din supa de legume peste ea, ca sa o mai subtiez putin.
Am "blenduit" apoi si legumele, in afara de ceapa, pe care am aruncat-o, le-am amestecat cu crema de dovleac, "blenduindu-le" impreuna inca o data!
A iesit o super supa crema de dovleac, foarte aromata si dulce si n-am mai pus deloc sare si nici piper.
Am pus supa crema intr-o farfurie, am trasat cercuri din smantana, apoi cu o scobitoare, "am spart" cercurile spre exterior!

Wooowww!
RăspundețiȘtergereMAMA CAT E DE MISTO!!!!
RăspundețiȘtergereVladimir