Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 12 februarie 2010

Sheridans Cofee



Pentru mine conteaza foarte mult aroma cafelei, mai precis aromele...Cafeaua trebuie sa fie parfumata, sa aiba ceva in plus, ba coaja de portocala, ba scortisoara, putina frisca, ciocolata, si un pic de alcool, de ce nu...ca altfel nu o beau!
Sheridans cofee este exact pe gustul meu!

Si inainte sa va spun cum am facut-o trebuie sa va spun cel mai tare banc cu cafea, of course:

In fata unui dozator de cafea un politist observa cum un tip introduce o fisa, apasa un buton, tipul isi ia cafeaua si pleaca. Curios, politistul introduce si el o fisa, apasa un buton si-i cade cafeaua. Foarte fericit acesta isi schimba toti banii in fise si incepe sa le introduca in dozator. Baga fisa, apasa pe buton,ia cafeaua, o pune deoparte si iar baga o fisa si nu se mai oprea.
La un momendat un tip de la coada, ca se facuse intre timp, ii spune:
-Hai, domle, odata ca m-am saturat de cand stau aici.
La care politistul ii zice:
-Ce vrei, ba, te oftici ca am noroc si castig?
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Daca ar fi un dozator de cafea si ar face Sheridans Cofee, pai as face si eu coada dupa mine, hi, hi, hi!

Ingrediente:

* 20 ml de Sheridans
* 1 pliculet de cafea frape(jacobs ice coffe),
* 1 pliculet de ciocolata calda
* 1 portocala
* sirop caramel
* frisca( 1 pachet-150 ml lapte)
* scortisoara





Pregătire:
Intr-un pahar se toarna formand valuri sau cercuri, siropul de caramel.
Se pune la congelator pt 15 min.
Pliculetele de cafea frape si ciocolata calda se amesteca si se toarna aprox. 200 ml apa calda, nu fierbinte.
Se lasa la racit.
Se pregateste frisca- 1 pachet de praf de frisca Dr. Oetkers se bate cu 150 ml de lapte rece.
Se scoate paharul din congelator si se toarna intr-o parte, pe paharul inclinat, lichiorul.
Lichiorul de cafea va ramane la baza, iar cel alb, deasupra. La fel procedam si cu cafeaua rece, e bine sa o turnam usor, cu lingurita. Nu umplem cu varf paharul, lasam doua degete pt frisca.
Cu ajutorul a doua lingurite formam din frisca o stea.



Razuim coaja de portocala,


dupa ce in prealabil am spalat portocala. Presaram scortisoara, dupa preferinta.
Adaugam un pai si servim!

Un comentariu :

  1. Tocmai am mancat inghetata de fistic peste care am pus Sheridan's!!! Stiti cum e?? Frantzuzism curat!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.