
E reteta mamei mele. Asa prepara ea ciorba de perisoare, asa o fac si eu ;-)
Ingrediente:
6 morcovi,
2-3lg unt/ulei.
Pentru perisoare:
500g carne tocata amestec porc+ vita,
verdeata uscata(telina, patrunjel),
2 oua,
1/3 telina,
1 cartof,
1 morcov,
1 felie paine,
boia dulce,
sare,
piper.
Pregătire:
Se spala si se curata morcovii

apoi se dau pe razatoarea mica.

Se pune intr-o oala 2-3 lg de unt sau ulei si se distuie morcovii.
Se adauga apa si se lasa la fiert.
In timpul acesta se prepara perisoarele.
Amestecam carnea macinata cu ouale crude, cartoful crud dat prin razatoarea mica, morcovul si telina la fel, felia de paine inmuita in apa rece si bine-stoarsa.
Asezonam cu boia dulce, sare si piper.

Formam perisoarele.

Cand supa a fiert si a dat in clocot, "aruncam" cu grija perisoarele.

Cand se ridica la suprafata, inseamna ca sunt gata fierte.

Am servit cu smantana si am decorat cu o frunza de telina.
Noi, adultii am acrit-o cu cate o lingurita mica-mica de zeama de ardei-iuti pusa in farfurie, nu in oala, ca i-am dat si lu'ala micu';-)

Pofta buna!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu