Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 3 februarie 2010

Ciorba de perisoare





E reteta mamei mele. Asa prepara ea ciorba de perisoare, asa o fac si eu ;-)

Ingrediente:

6 morcovi,
2-3lg unt/ulei.

Pentru perisoare:

500g carne tocata amestec porc+ vita,
 verdeata uscata(telina, patrunjel),
2 oua,
1/3  telina,
1 cartof,
1 morcov,
1 felie  paine,
boia dulce,
sare,
piper.

Pregătire:
Se spala si se curata morcovii




apoi se dau pe razatoarea mica.





Se pune intr-o oala 2-3 lg de unt sau ulei si se distuie morcovii.
Se adauga apa si se lasa la fiert.

In timpul acesta se prepara perisoarele.

Amestecam carnea macinata cu ouale crude, cartoful crud dat prin razatoarea mica, morcovul si telina la fel, felia de paine inmuita in apa rece si bine-stoarsa.
Asezonam cu boia dulce,  sare si piper.




Formam perisoarele.


Cand supa a fiert si a dat in clocot, "aruncam" cu grija perisoarele.



Cand se ridica la suprafata, inseamna ca sunt gata fierte.



Am servit cu smantana si am decorat cu o frunza de telina.

Noi, adultii am acrit-o cu cate o lingurita mica-mica de zeama de ardei-iuti pusa in farfurie, nu in oala, ca i-am dat si lu'ala micu';-)





Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.