
Curcan, curcan, curcan...Traiasca curcanu'!!!Si tata, ca l-a crescut si l-a indopat cum trebuie ;-)
Dupa o reteta din rev. Libertatea Retete, Medalioane picante, am facut acest fel de mancare, dar i-am schimbat titlul.
Pai, "medalion" se numeste o felie de carne intreaga, nu fasii de carne ca in reteta de fata.
De cele mai multe ori revistele gresesc denumirile preparatului, ba pt. ca traduc gresit, ba pt. ca redactorul ii da un titlu dupa cum il duce pe el capu'...
In orice caz, e o reteta delicioasa, ba, pardon, picanta si delicioasaaaa...
Portii: 2
250 calorii/portie
Preparare: 45 min.
Fierbere: 30 min.
Ingrediente:
150g orez integral,
500g piept de curcan,
3 linguri ulei de masline,
2 ardei grasi:1 rosu, 1 galben,
un ardei iute,
2 lingurite curry,
un fir de praz,
200 ml supa.

Mod de preparare:
1. Se fierbe orezul in apa cu sare. Cand este gata, se lasa deoparte acoperit.
Eu folosesc orez prefiert de la Kaufland(o cutie contine 4 pungi si costa 4 lei) ambalat in pungulite de 125g, iar acum am folosit doua pungi.
2. Carnea se spala, se curata de pielite si se taie felii, pe lat. Prazul se curata- eu n-am avut, asa ca am folosit o ceapa verde-se spala si se taie rondele.
Ardeii se curata, se spala si se taie fasii.
3. Intr-o tigaie incinsa-wok, a mea ;-)-se pune uleiul, apoi se pun legumele la calit, timp de 5 minute.

Se adauga si carnea, se presara curry si ardeiul iute-

eu am pus o lingura mare de ardei iuti tocati in otet- se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se innabuse.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se adauga si supa si se lasa sa fiarba, la foc mic, cam 10 minute.

4. Mancarea se serveste calda, pe pat de orez.

Se orneaza cu un fir de marar.
M..mmmmm que rico, un arroz con el pollo delicioso.
RăspundețiȘtergereEn mi blog hay un regalito para Uds. si los quieren.
Besos
@Annie- muchissimas gracias! besos
RăspundețiȘtergeredar stiu ca arata bineeee.nu cred ca se gaseste curcan pe aici dar cred ca merge si cu piept de pui.pupici
RăspundețiȘtergereImi place ca gatesi in Wok, daca am vazut bine, mai ales in stil oriental...SUPER. ZDRAVO.
RăspundețiȘtergere@Sarah- reteta e cu piept de pui, dar eu am avut de curcan, deci merge de minune.pupici
RăspundețiȘtergere@Surac- da, am tigaie Wok si sunt f.incantata de ea, desi a fost scumpa, isi merita banii ;-)zdravo
Daaa, sunt foarte indemanatice wok-urile.
RăspundețiȘtergereFaina mancarica asta, Liana, am s-o incerc.
@Smaranda- daca ai wok, tb sa-l folosesti ;-)
RăspundețiȘtergereArata minunat! Am sa pun si eu wok-ul la treaba in curand!
RăspundețiȘtergere