Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
joi, 27 februarie 2014
Noodles(taitei) cu pui si legume
Imi plac tare mult taiteii chinezesti!! Totdeauna cumpar cate doua pungi, ca sa am ;-) Mancarea aceasta e rapida si tare gustoasa, cu multe variante pe internet, dar cred ca am luat un pic din mai multe si am studiat si cateva reviste.
Ingrediente:
o punga de noodles,
un piept de pui,
1 lingura amidon de porumb Dr.Oetker,
5 condimente/five spices,
un morcov,
un dovlecel,
o legatura de ceapa verde,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
1 ardei iute,
1 lingura sweet chili,
sos de soia,
50g susan,
sare si piper.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante si se taie in bucati potrivite. Se asezoneaza cu 5 condimente/five species contine: un amestec de condimente chinezesti: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezească (Cassia), prajite uneori si de fiecare data macinate- eu am rasnita din Portugalia, de la prietena mea-, amidon si cateva linguri de sos de soia dark. Se da la rece.
Intr-o tigaie fara grasime, trageti susanul pana se rumeneste usor. Dati-l deoparte.
Legumele le spalati, le curatati, le stergeti de apa si le taiati in bucati mari.
Ceapa verde o taiati rondele. Lasati un fir verde pentru a orna mancarea la final.
Intr-un wok cu putin ulei incins distuiti prima data ceapa verde
apoi restul legumelor.
Carnea frigeti-o separat, mai adaugati sos de soia daca e nevoie, putina apa si lasati sa dea un clocot.
Am adaugat si o lingura de sweet chili peste legume.
Intr-o oala fierbeti apa si lasati taiteii (noodles)-de la Lidl-
sa se inmoaie. Treceti-i sub un jet de apa rece si stropiti-i cu un pic de ulei, sa nu se lipeasca.
Cand legumele si carnea sunt fierte, amestecati-le si puneti taiteii peste ei.
La final, presarati susanul si rondelele de ceapa verde.
Serviti! Pofta buna!
Etichete:
ardei gras rosu
,
ardei gras verde
,
ceapa verde
,
dovlecel
,
morcov
,
noodles
,
piept de pui
,
sos de soia
,
susan
,
taitei chinezesti
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Wow.Imi dai si mie,arata suuuper bine!
RăspundețiȘtergerePup!
Ce mult imi plac acesti taitei! Inca nu am incercat cu dovlecei.
RăspundețiȘtergereN-am folosit niciodata taitei de orez , dar mi-ai starnit curiozitatea.
RăspundețiȘtergere