Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 23 martie 2011

Budinca de surimi

Made by Liana





Mie imi place surimi si am zis sa nu-l mai mananc asa gol, direct din punga, ci sa-l fac mai altfel...adica sa ma complic ;-)
O reteta din revista Click pentru femei nr.8.

Portii: 3
Pregatire: 45'
Coacere: 30'

Ingrediente:

100g unt,
1 lingurita curry,
50g faina,
30ml lapte,
30ml smantana,
1 legatura de ceapa verde,
200g surimi,
3 oua,
1 praf de sare,
1 praf de piper alb,
pesmet.

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie incinsa se pune untul la topit.Se adauga curry si se caleste putin. Se adauga faina cernuta, se amesteca si se lasa pe foc doua minute, amestecand continuu cu telul.



2. Se adauga laptele si smantana, se amesteca mereu si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa. Se da de-o parte sa se raceasca.

3. Se taie ceapa marunt-eu n-am avut decat trei cepe verzi mici si subtiri...-surimii bucati mici-



eu nu i-am pus pe toti din punga, doar un rand, adica 100g- si se adauga in sos. Galbenusurile se pun in sos si se amesteca totul foarte bine.




4. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare,




amestecand de jos in sus.

5. Se ung cu unt trei forme mici de sufleu - eu n-am, asa ca am folosit tava mea de ceramica proaspat achizitionata de la Cluj ;-)




- si se tapeteaza cu pesmet. Se umplu cu amestecul de surimi, se aseaza pe o tava-castronelele! si se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mic.

Am decupat cu gura unui pahar mare cercuri din budinca de surimii, am mai crestat un bastonas de surimii cu ascutitoarea de morcovi, putin patrunjel si gata!



Se servesc imediat!



Curry le-a dat un gust special, au fost moi, aerate si pufoase, chiar mi-au placut!

11 comentarii :

  1. vreau si eu! pastrati o bucatica si pt mine! :))...O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Macar te-ai complicat frumos.Am trecut reteta pe lista.
    Te pup si-ti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am cumparat niciodata surimi.Doar creveti congelati.
    Dar acum m-ai facut curioasa.
    Si ce frumusei sunt asa rosii.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu folosec des surimi. Imi place, cred ca-i un deliciu pregatite gen budinca. Pup!.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super arata, vad ca se poate daca se vrea orna putin, adica aranja, imi place ca ai creativitate. Zdravo kuvarice...

    RăspundețiȘtergere
  6. castroanele le-ai bagat in tava cu apa in ea ?arata grozav,desi eu care sunt fan fructe de mare,nu folosesc surimi,dupa ce am citit tot felul pe internet a propos de calitatea lor ,adica de ce conditii sa indeplineasca asa un preparat.care pare ca pentru a-i "aglomera " asa si apoi rula,prepara carnea de crab cu toate cele.ca nu e numai carne simpla de crab.dar reteta ta mi-ar place s-o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daaaaaa, intotdeauna Liana are o prezentare frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă ispiteşti, ca de obicei!
    Faină tare!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Adela-pastram, pastram ;-)

    @Micul- multumesc, esti o draguta! puuup

    @Lia-nu am cumparat niciodata creveti congelati...si nici nu m-a convins nimeni :(

    @Federica- grazie!

    @Sara-stiu, stiu, vazut, admirat! puuup

    @Mio- ma straduiesc, maestre, de fiecare data, sa fac un aranjament deosebit sau putin mai altfel, pana atunci iau lectii de la tine. pozdrav

    @Pansy-unii se uita doar la poze, altii citesc textul-vad ca faci parte din ultima categorie ;-) Am citit si eu despre toate alimentele cate-n luna si stele si cand am vrut sa devin vegetariana am citit despre una care s-a facut verde toata si m-a ingrozit poza ei, asa ca mananc pe riscul meu :P

    @Mono-tocmai d-aia am facut-o ;-)

    @Medi-merci, merci, ma straduiesc :*

    @Arcadia- io? naaah...nu cred! :P

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.