![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPQVA2N-uCY_r_suVSwZZQOutQAGiS6ufjDesr-TmzfKI9pwENXvJg3ikob07eOl-LNer6uLGItcM8RrPyvTPYU4-TEb-KKNZWy4ik2_euLnWwpK5wu1R3TnVGhrw5sUYbnEN9FDcuJDCo/s320/Picture+1697.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy4lb04zBWI6LETwmnWZuCuNZLmjwzjAxJuwfQe6JUxH8XP38okQm22afyeuwBPywYucuzC6T_DVOeWXpiB8eo64x-wyPUGDa8YkcW46hTkn_sd6CWwksTdGWJqoXzDitW7FIjuRJJVD1E/s320/Picture+1701.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn8BxzE6KHOh6o4jvNUBhDxIXuhPuCJXV09SbElKSyt4o6o1vpkBdnc7dUBYJPX1CseYV5cnyIgkg3HXI1-hO6VwwXo8mLoAk6t__c_Ag1sB3OEuYXu0lJzGWT9OvRFF6CL22py0GhbpYY/s320/Picture+1702.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOxPhvvZjf5CTAPXCPjM9w_AiFac8LFoNksIN6J5y9ScXYtvRtEp7786HHsm-X00bcy8gKLN99eQrukKYM0i_IsGCUu8U8TF-OB4VG6Yx-AAjgmzIRlHTcsI2-AZOKu8c47V13jsgevJfZ/s320/Picture+1699.jpg)
LA MULTI ANI!!!Sa dea Dumnezeu ca in acest nou an sa ne fie mai bine, sa ne bucuram de cei dragi si de prieteni, sa avem mai mult timp de povestit, de umblat, de vazut, de citit si de iubit, decat anul trecut!
Va multumesc tuturor pentru mesajele frumoase si va imbratisez cu drag! :*
Va rasfat cu un tort...sarat!
Un aperitiv de sarbatoare care m-a lasat pe mine, in primul rand, muta de uimire, apoi pe baietii mei si pe musafirii pe care i-am avut. Un tort aperitiv deosebit din revista Click Pofta Buna nr.12/2010.
Chiar daca toata lumea zicea ca e deja satula, nu s-a lasat pana cand nu a devorat toata felia de tort. Ba unii dintre ei, nu spun cine! au mancat chiar doua felii!!! ;-))
Pregatire; 1h30'
Coacere: 30'
Dificultate: mare
Ingrediente pentru blat:
250g faina,
50g masline negre tocate,
1 linguta boia de ardei dulce,
1 lingurita condimente uscate(cimbru, rozmarin si oregano),
2 catei de usturoi,
20g drojdie,
150 ml apa calduta,
1/2 lingurita zahar,
3 linguri ulei de masline,
1 lingurita sare.
1. Amesteci toate ingredientele de la blat
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaBAlnQtJwhj4AxbKa4OoOFXNgbLByv4lev_ifiDz0pzYrv6zWArz0lQIKk0OmECupJehU9y1AhP4GWeSjZPYlAYNfiYstB9RW5hKzDWpMeNGN8-ho4ZWAFrgnX3udUngzPFx1tCC8a5et/s320/Picture+1767.jpg)
si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa cu hartie de copt, pui aluatul intins
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh27fc0HEm8lS4zsbrJAYX4LgurpArI2JD2_BXlx6gN-ENJA8wHISM09PqBaq0gi83krYXmcLy4fAyRE81PylbMEjcgcxmOOYUD_lgLxADkWcGZRRgF3mNFdBGFdoPQ6jHfsM4lOyxH7XcX/s320/Picture+1768.jpg)
si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRaUZQRv3r0OwIFa-YRj9TNqpQhqfkYcd94gmKrrJb6vfL8Fdstm0tvu5Jkkq0_U4KLgbvZVGKClcNDJdG9P6GKxV-BVsAAoCW96KJdep5kNXhToHqu4DUf4Mccrf8htIXoYjTzZDqY7sK/s320/Picture+1770.jpg)
Pentru umplutura:
200g unt,
500g branza Arla Danish White,
1 lingura patrunjel verde tocat,
200g branza telemea,
150g felii subtiri pastrama de pui,
250g carnati uscati,
2 rosii,
150g felii subtiri salam cu masline,
50g masline verzi,
3 rosii cherry galbene,
50 branza de oi uscata,
sare.
Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.
Eu n-am pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyuWDBm_qLslgkzK-lbemy9FHKdculzpbhqnjwNpZLakgADNvWjXHIkwr16o23XJyW0I1iUiSLK2w_3URlVM33ThngbrtHN5i1c5_b95TJlYZSF06207tgI6OuWb0EnrL6GhMeN-ybPjkP/s320/Picture+1771.jpg)
pentru ca nu am avut branza telemea. Si nici patrunjel n-am pus, ca erau destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de branza nu contine verdeata.
Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval, ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca de Praga.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDiYqA6hKdUoOo0s58IsNKzFglWM0WUZJFnkKOO43xi0a48e0laumyhk65WAkfFMDFoRf8cIJLWPhaIq0uKg2HvdvsjdG-58jfswfR2-rVtffI1dtA0CkApz1szAsFvB26Ka1NBgR-Stl8/s320/Picture+1772.jpg)
Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat.
Il imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat taiate subtiri.
Eu am avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile in doua si le-am suprapus frumos pe marginea tortului.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1lpNmZnORQszuTi-xZ6vWI1vQxZURceZvheZUDerqqAutCzw8RmsnxFoQ3k09sqX-EQKvdpFe3m3ryrec1z_jnDlZyAIUt5VQBlLJitysFG-kHPdvC5ef1DQKGH6kDUlmCTtg1DljnuL_/s320/Picture+1773.jpg)
Acoperi cu felii de rosii alternativ cu cele de salam cu masline.
Eu am pus inca un rand de sunca de Praga, apoi am ornat cu salam Chorizo si cu cele trei feluri de salam uscat( cu cascaval, cu boia si cu piper).
Acoperi centrul tortului cu masline verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde.
N-am avut masline verzi si nici rosii galbene, dar am pus in centru o tartina cu unt si cu icre rosii si am decorat cu o frunza de patrunjel.
Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj.
N-am avut, n-am facut...in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus printre feliile de salam.
Faci cu un pos floricele de branza oprita
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoDnOPUbu-CP6SPwY_2cygVSDjI2Y8DQwV9Qc3zG4jDrdLO81rg0zoTWBPjXQyqIexlAT4aCwaQq7Oip4bze4-XJG6ruDaLCGSw_kn_qqcYGaxQ5uVKAlpTjAJRLS5rHCvQT2NuPFfzf-L/s320/Picture+1774.jpg)
si decorezi cu felii de carnati rulate- eu am folosit Chorizo si grilaj de branza-adica fara...
si sectiunea mult-asteptata...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEhBg_mySeGQYor-rbUDSEJ6bL-6D9i0LcBwv8Fc2ldLNhZfdwtW8HdUTQ0EukQ0mmQIWB6jTq8aMZGfqLLHBwnN_VsJOT15gQhWFqEL5Vd0qWbBVzbyoVzDQpfKwv3rWhvu9AG0nwMnH8/s320/Picture+1705.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjEhX_98PyyhiZNCMyg31VB6KG0WsIjwTVmjMak_Kxzrb63SA2PDTA4MKEht_c1fLfIiqXTsAy7CciwOy7xVftZgElkRXfnlv_MLoLb0vqcuSQJcwsgukrrRVMRui5xhxb5gDc4bMqDkuw/s320/Picture+1706.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgF9c4Jz8perIJJFU6arPXniQWSQ5cEHMir_Vjck8j-sNELuNSwGo1B0nvEOqrPpwfFdRHS42NekrYMf3pxT2zv3OS9FthofVb_rY1jf-X5KNGsAFb3lY-pDEe6_4E8hridxBk2Q-RzDgKW/s320/Picture+1707.jpg)
Delicios a fost!!! Nici nu stiu cand s-a topit...mi-e dor de el...cred ca o sa-l mai fac o data de Sf.Ioan ;-)
Cu aceasta reteta, in noiembrie 2011, pe siteul ele.ro, am castigat produse Arla in valoare de 50 ron.
extraordinar arata,,,,eu nu m-am incumetat sa-l fac pentru ca mi s-a parut prea mult pentru 2 persoane(desi puteam sa-l fac mai micut),al am in lista de asteptare,,,,superb ti-a iesit!!!!felicitari!!LA MULTI ANI!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant tort!!
RăspundețiȘtergereUn An Nou fericit!
Foarte frumos arata... La multiani!!
RăspundețiȘtergereMinunat arata............asi da o fuga pana la voi sa servesc si eu o feliuta.....hihihi.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
Un an nou cu sanatate si numai bucurii!
Pup si imbratisez cu mult drag!
La multi ani !
RăspundețiȘtergereAperitivul tau arata excelent, daca zici ca este si delicios trebuie incercat. Mi-ai facut o poftaaaa!
@Mirela-La multi ani! Sa stii ca e destul de micut, blatul subtire si pe cuvant daca stiu cand s-a terminat, parca nici nu a fost...pur si simplu a fost devorat ;-)
RăspundețiȘtergere@Alexandrina-Multumesc, La multi ani!
@Felis-La multi ani, merci!
@Medi- te-astept cu drag! Zi cand apari ca ma pun sa-l fac din nou.La multi anui! pup
@Sandrina.sanda- La multi ani! Daaa, e mai mult decat delicios, crede-ma.
@
LA MULTI ANI!!!Sa va dea Dumnezeu numai bucurii in noul an!!!
RăspundețiȘtergere@Judy- La multi ani, draga Judy si tie iti doresc la fel, te pup!
RăspundețiȘtergereAnul care vine sa va aduca speranta unui nou inceput, energia necesara pentru a va implini toate obiectivele, intelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care ti le ofera si pe acel cineva care sa te faca sa zambesti. LA MULTI ANI si un An Nou plin de bucurii!!!!!!!!
RăspundețiȘtergerearata tare bine, am vazut si eu reteta in revista dar sincer nu am mai avut timp sa o fac, dar la cum arata la prima ocazie o pun in practica, Felicitari
La Multi ani! Cat despre tortul aperitiv, ti-a iesit minunat. Si eu l-am ochit in Clik. Sectiunea este perfecta, felicitari. Pup!
RăspundețiȘtergereMaiculita!!!!!ce minunatie mai dat gata,asa ceva vezi doar in restaurante,sigur nu l-ai furat din vitrina? :-))nota 10
RăspundețiȘtergere@Naty- La multi ani! Multumesc frumos pt.urarile frumos, ti le intorc inzecit! Trebuie sa-l faci, crede-ma, merita!pup
RăspundețiȘtergere@Sara-La multi ani!Esti o draguta, Sara, multumesc frumos! Abia astept sa-l faci si tu, va iesi minunat. pup
@Doinitza- La multi ani! La noi vitrinele sunt cam goale, deci nu...l-am facut eu cu manutzele astea doua si cu sigurnata am sa-l mai fac. pupici
Superb ..felicitari..ceva deosebit!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Nicoleta! Ma bucur ca iti place.pupici
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Liana! Asta-i EXACT genul meu de tort! :D
RăspundețiȘtergereVladimir
La multi ani, rusule! Daca-mi faceati o vizita, va serveam cu drag o felie-doua...
RăspundețiȘtergereThis is a beautiful, Liana! What a wonderful and delicious work of art.
RăspundețiȘtergereHappy New Year to you, my friend!
la multi ani! sa ai un an delicios, ca retetele tale!
RăspundețiȘtergereNu-i simt gustul, dar "infatisarea" tortului e su-per-ba, minunataaaa !
RăspundețiȘtergereLa multi ani ! Un an nou mai bun, cu sanatate, fericire, impliniri si iubire si... cu retete bune... Pupici !
La multi ani..Tortul este delicios...tare bine arata..
RăspundețiȘtergere@Susan-thank you, you are sweet! Happy New Year!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-multumesc la fel!La multi ani!
@Daniela- mul-tu-mesc!!! La multi ani si tot ce-ti doresti!
@ Lily- La multi ani! multumesc frumos :*
An nou fericit, cu sanatate si bucurii!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul aperitiv, de altfel tot ca gatiri voi aici este apetisant.
la multi ani,sa ai un an perfect ca si acest tort savuros!:)
RăspundețiȘtergereE demential,n-am cuvinte...Felicitari si pupici multi.
RăspundețiȘtergere@Maria Elena- La multi ani! la fel iti doresc! multumesc!
RăspundețiȘtergere@Alison- la multi ani! merci la fel
@Beatrice- daa, am murit dupa el...;-) merci frumos, pupici
Minunat arata, am sa fur ideea.
RăspundețiȘtergerela multi ani si multe bucurii in noul an.
Te pup cu drag.
Nota 10+.Arata super si cred ca e si foarte gustos. Un An Nou bun iti doresc!
RăspundețiȘtergere@Micul- multumesc frumos si tie iti doresc la fel, pupici multi!
RăspundețiȘtergere@Marcela - multumesc mult! La multi ani!
W O W... atat.
RăspundețiȘtergere@Dragos- stiu ca esti zgarcit in vorbe, dar eu sunt generoasa: doua felii pt. tine! hai trei...atat! ;-)
RăspundețiȘtergereDoua felii? Pai daca ii simt gustul............ S-A TERMINAT!!! :D
RăspundețiȘtergere@Dragos-am zis trei, obositule ;-)
RăspundețiȘtergerePoti sa imi dai doar una, mareee, adica tot tortul! :D
RăspundețiȘtergere@Dragos-bine-bine! tu adu damigeana de zaibar, ok?
RăspundețiȘtergereTi-a iesit chiar mai frumos decat cel din revista ! Il ochisem si eu, mi-am notat reteta , dar de-acum la paste poate reusesc sa il fac.
RăspundețiȘtergereVio, esti tu draguta :* de-abia astept sa-l vad pe-al tau. pup
RăspundețiȘtergereCe frumos arata tortul Liana.Am facut si eu unul dupa aceeasi reteta si a iesit delicios.S-a mancat pana la ultima firimitura.
RăspundețiȘtergere@Veronica- ma bucur tare mult ca l-ai facut, mi-ar fi placut sa vad o poza sa salivez si
RăspundețiȘtergereeu inca o data ca Doamne, tare bun a fost! :-) puup
ARATA SUPEEEER....NOTA11.astazi cautam ceva retete si cind am vazut,am zis gata cu prima ocazie am sa-l fac.binenteles ca abia astept. numai bucurii si impliniri
RăspundețiȘtergere