
Din ciclul "Ce putem sa facem cu ouale de Pasti?" iata raspunsul- ma rog, unul dintre ele: o salata de primavara cu oua vesele.
Pe ouale vesele le-am zarit in revista "Numai pentru tine", din anul de gratie 1997, iar salata am facut-o cu prospaturi...deh, ce-am gasit prin frigider.
Ingrediente:
4 oua fierte,
8 cuisoare,
2 cartofi fierti,
o legatura de ridichi,
1 castravete verde,
1 ardei gras,
1 morcov,
2 fire de ceapa verde,
2 fire de usturoi verde,
1 plic de salata dressing cu verdeturi si ardei de la Knorr.
Mod de preparare:
Cartofii gata fierti i-am taiat triunghiuri, ridichile, castravetele si morcovul rondele, ardeiul fasii, ceapa si usturoiul i-am tocat marunt.

Din legatura de ridichi, pastrati una pentru "guritele" oualor. Ma rog, vreo doua rondele mai grosute.
Continutul plicului l-am amestecat cu 3 linguri de apa rece si 3 linguri de ulei de masline.

Am amestecat bine si am turnat peste legume.
Pe cele patru oua fierte le-am decojit, le-am pus ochi de cuisoare, le-am crestat gura si am introdus cate o jumatate de felie de ridiche. La doua dintre ele le-am asezat cate o "palarie" de patrunjel.
Am pus salata pe un platou foaaarte frumooos cu care m-am cadorisit de Pasti ;-), am asezat si ouale vesele si gata!

Ce oua dragute, iti venea sa le mananci, nu alta...hi,hi,hi!

o idee geniala :)
RăspundețiȘtergeresarumana :*