
Din acest aluat fac si covrigei si cornulete si grisine.
Acum, cu sarbatoarea dragostei, fie Valentine's Day, fie Dragobete am facut si inimioare.
Ingrediente:
500g faina,
un pliculet de drojdie de la Dr. Oetker,
250 g margarina,
300 g telemea de vaca,
1 ou,
1 lg de sare-daca nu e branza prea sarata,
chimen.
Pt. uns: 1 ou.
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia.
Se adauga margarina taiata marunt, tinuta la tempratura camerei, oul si telemeaua data pe razatoarea mare.
Se amesteca toate si se face un aluat care se lasa 30 de min. sa se odihneasca la loc cald(pe aragaz, cu cuptorul pornit la minim).

Se imparte aluatul in trei, se intinde prima foaie si se decupeaza inimioare. Eu am avut trei marimi, trei forme diferite de inimioare ;-)

Dupa ce le-am stantat in aluat si am luat vreo 3 buc. sa pun in tava, mi-a placut atat de mult cum arata aluatul, incat am zis ca e pacat sa nu fac o poza

Si dupa ce le-am scos din aluat, tot frumos arata

Apoi, am intins alta foaie, am stantat inimioarele si am luat resturile de aluat, lasand inimioarele

Se pun in tava cu hartia de copt, se bate oul bine si se pensuleaza inimioarele. Se pune chimen,

asta daca nu ati uitat ca mine sa puneti in aluat. Doar in prima bucata am uitat, am pus in celelalte doua, dar cu toate astea am mai pus si deasupra putin chimen. Pentru ca ne place!
Am pus cele trei inimioare diferite una peste cealalta si asa au iesit

Apoi le-am pus una langa alta, putin petrecute

Doua inimi strapunse de sageata lui Cupidon :-)

Aici sunt toate cele trei modele inedite

Am dispus inimioarele unele peste altele creand un trifoi cu cinci foi...ah,
inimioare!




Siruri indiene de inimioare

Din inima va doresc pofta buna!
Sa le mancati din inima, adica cu drag;-)
Thk, Sky!
RăspundețiȘtergereDupa cei vreo 15 km mersi pe jos azi prin Barcelona, as roade si oase, dara-mi-te biscuitii tai chimenosi. Sper sa nu mai miroase la mine in bucatarie cand ma intorc, ca sa nu adaug calului rascopt si chimen pe langa portocale si scortisoara.
RăspundețiȘtergereHa, ha, ha!
RăspundețiȘtergereDa'biciclete de inchiriat nu sunt?
Hai, mai Arcadio, cu cat mai multe condimente, cu atat e mai bun armasaru'...;-)
Sa te intorci cu bine, puuup
arata foarte bine si banuiesc ca sunt si foarte gustoase:) nu ma mai laud dar o voi incerca si eu curand sper:)
RăspundețiȘtergerese apropie ziua indragostitilor :)
RăspundețiȘtergeredelicioase ,gustoase si numai bune pe aceasta vreme ..
RăspundețiȘtergere