Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 14 februarie 2010

Inimioare cu chimen

Made by Liana





Din acest aluat fac si covrigei si cornulete si grisine.
Acum, cu sarbatoarea dragostei, fie Valentine's Day, fie Dragobete am facut si inimioare.

Ingrediente:

500g faina,
un pliculet de drojdie de la Dr. Oetker,
250 g margarina,
300 g telemea de vaca,
1 ou,
1 lg de sare-daca nu e branza prea sarata,
chimen.

Pt. uns: 1 ou.

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia.
Se adauga margarina taiata marunt, tinuta la tempratura camerei, oul si telemeaua data pe razatoarea mare.
Se amesteca toate si se face un aluat care se lasa 30 de min. sa se odihneasca la loc cald(pe aragaz, cu cuptorul pornit la minim).



Se imparte aluatul in trei, se intinde prima foaie si se decupeaza inimioare. Eu am avut trei marimi, trei forme diferite de inimioare ;-)


Dupa ce le-am stantat in aluat si am luat vreo 3 buc. sa pun in tava, mi-a placut atat de mult cum arata aluatul, incat am zis ca e pacat sa nu fac o poza


Si dupa ce le-am scos din aluat, tot frumos arata


Apoi, am intins alta foaie, am stantat inimioarele si am luat resturile de aluat, lasand inimioarele




Se pun in tava cu hartia de copt, se bate oul bine si se pensuleaza inimioarele. Se pune chimen,



asta daca nu ati uitat ca mine sa puneti in aluat. Doar in prima bucata am uitat, am pus in celelalte doua, dar cu toate astea am mai pus si deasupra putin chimen. Pentru ca ne place!

Am pus cele trei inimioare diferite una peste cealalta si asa au iesit


Apoi le-am pus una langa alta, putin petrecute


Doua inimi strapunse de sageata lui Cupidon :-)



Aici sunt toate cele trei modele inedite


Am dispus inimioarele unele peste altele creand un trifoi cu cinci foi...ah,
inimioare!














Siruri indiene de inimioare






Din inima va doresc pofta buna!
Sa le mancati din inima, adica cu drag;-)

7 comentarii :

  1. Dupa cei vreo 15 km mersi pe jos azi prin Barcelona, as roade si oase, dara-mi-te biscuitii tai chimenosi. Sper sa nu mai miroase la mine in bucatarie cand ma intorc, ca sa nu adaug calului rascopt si chimen pe langa portocale si scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha, ha!
    Da'biciclete de inchiriat nu sunt?
    Hai, mai Arcadio, cu cat mai multe condimente, cu atat e mai bun armasaru'...;-)
    Sa te intorci cu bine, puuup

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine si banuiesc ca sunt si foarte gustoase:) nu ma mai laud dar o voi incerca si eu curand sper:)

    RăspundețiȘtergere
  4. se apropie ziua indragostitilor :)

    RăspundețiȘtergere
  5. delicioase ,gustoase si numai bune pe aceasta vreme ..

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.