Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Noapte de noiembrie

Made by Liana











O sa spuneti ca e o simpla prajitura cu nuca. Nu, ma scuzati, dar o sa va contrazic: e o prajitura regala cu nuca!
Reteta am vazut-o in revista Libertatea pentru femei de acum 3-4 ani. Am prestat-o de 2 ori si cand am vrut a treia oara, n-am mai gasit foaia. V-am zis ca eu rup paginile cu retete din revista si sotul meu, le-arunca pentru ca sunt prea multe si peste tot...Bine, intre timp mi-am facut dosare, glosare si bibliorafturi.
Asa ca acum am improvizat.
Blatul l-am facut dupa o reteta din revista Click Pofta Buna nr.4, crema am tinut-o minte si glazura e cea de la Martipan.
De ce am numit-o Noapte de noiembrie? Era prea banal Prajitura cu nuca si plus de asta risca sa ramana anonima printre sutele de retete de prajituri cu nuca. Asta e speciala, cu un blat negru, crema de nuca, piscoturi trase in ciocolata calda, iar crema de nuca si glazura neagra ca smoala. De fapt, este exact ca o Noapte de noiembrie! :-)

Ingrediente:
Pentru blat:
2 oua,
100 ml lapte,
100g unt,
150g zahar,
100g faina,
3 linguri de cacao,
1/2 plic praf de copt,
19 piscoturi,
2 plicuri de ciocolata calda.

Pentru crema:

200g margarina,
200g nuca macinata,
200g zahar.

Pentru glazura:

50g unt/margarina,
3 linguri apa/lapte,
100g  zahar,
3 linguri cacao,
1 lingura ulei.

Mod de preparare:
Blatul
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua.


Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.


Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor pentru 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.


Crema
Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul-eu intotdeauna il macin, apoi nuca macinata.

Glazura
Se pune pe foc apa cu zaharul si margarina, se presara cacao si se amesteca bine-eu am dublat cantitatile. Se fierbe bine si se toarna peste compozitie.

Asamblarea:
Peste blatul racit se intinde jumnatate din cantitatea de crema,



apoi se aseaza piscoturile trecute prin ciocolata calda,


peste care se pune cealalta jumatate de crema, apoi se toarna glazura calda.
Se taie a doua zi.

Asteptarea merita...e minunata!!!





24 de comentarii :

  1. mmm,,,,ce bunatate trebuie sa fie,,,,pupici si o zi frumoasa1!

    RăspundețiȘtergere
  2. Je suis d'accord avec toi : c'est un gâteau royal aux noix.
    Il parait délicieux.
    J'en prendrai bien une tranche.
    Bon dimanche et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine nici o prajitura cu nuca nu e banala, deci...a ta e excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yummy!!! yo quiero un trozo, se ve delicioso.
    Besos

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte faina prajitura. Ai dreptate, era prea banala denumirea de prajitura cu nuca, la cat de bine arata.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mirela- te servesc cu drag ;-)

    @Alison- o bucata pt.tine ;-)

    @Dya- si tu "visezi" frumos, pupici

    @Nadji-Une bonne tranche pour toi, ma cherie...bisou

    @BDC- pana nu o incerci, nu stii ce pierzi ;-)

    @LILLY- multumesc, ce-i al tau e pus deoparte!

    @Camelia-hi,hi, suntem abonate la ptit chef de aproape un an.

    @Annie- un trozo para ti con mucho gusto!

    @Cristina- multumesc! Eu tot am sperat ca una dintre voi are reteta din revista...dar nu-i bai,e mai bun blatul acesta de 100 de ori.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata prajitura ta!iar prezentarea e super...te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. :)))nu ai idee cate "vise" am in cap!!!:P
    pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nela-multumesc frumos, ma bucur ca ai revenit!

    @Dya-ca noi toate, cred ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. superbe fotografii!si reteta e pe masura...as servi si eu o felioara micuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. tu m'invites quand tu veux, difficile d'y résister à cette tentation
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  12. @Geta- cu mare drag, chiar si doua ;-)

    @Fimere-excuse-moi, je t'invites quand je peux...une grosse tranche te faire plaisir? bises

    RăspundețiȘtergere
  13. Oh my goodness, this looks wonderful, Liana! I like your name for it also ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Susan-thank's, you are very kind! The name like's me too ;-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce bine arata... un deliciu dupa ingrediente. O saptamana frumoasa. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. "Stafeta prieteniei" te asteapta la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  17. excelenta prajitura,iar mie prajiturile cu nuca i-mi plac la nebunie!ti-am furat si eu o bucatica!yammy!pupik!

    RăspundețiȘtergere
  18. @Sara- deliciu si rasfat...pup

    @Medi-merci, intru sa vad despre ce e vorba.

    @Gabriela- nu fura, ca te servesc cu drag ;-)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna buna prajitura am executato cea mai buna praji cu nuca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am zis eu ca e o prajitura regala cu nuca? vezi? Ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut :*

      Ștergere
  20. Aolica ...Pai daca fac eu minunea asta , ma laud in tot cartierul si pe tot facebook-ulca mi-a iesit.Cum n-am talent la asa ceva, daca-mi iese ,o iau ca pe norocul prostului, de prima oara asa...:))))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.