Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 26 iunie 2010

Blat de tort

Made by Liana

O reteta simpla de blat, preluata de la Teo, pe care o aplic cand sunt in criza de timp. Creste sigur! si singur ;-)
Este un blat foarte pufos, nu reusesc deloc sa-l tai cu cutitul de taiat torturi-stiti voi, fierastraul ala cu un fir- asa ca mereu imi ascut cutitul inainte de a-l taia.

Ingrediente:

4 oua,
o cana de zahar,
o cana de faina,
1 plic praf de copt,
50 ml apa,
50 ml ulei,
vanilie,
1 plic zahar vanilat borbon,
1 lingura coaja de lamaie.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare cu cativa stropi de otet sau zeama de lamaie.Se adauga zaharul vanilat bourbon.

Se fierbe apa cu aharul pana se topeste zaharul si se obtine un sirop. Se lasa sa dea intr-un singur clocot. Se opreste si se amesteca pana se mai racoreste putin, apoi asa cald se toarna in fir subtire peste albusuri. Continuati baterea.

Separat se freaca galbenusurile cu uleiul. Turnati uleiul in fir subtire in timp ce amestecati galbenusurile intr-un singur sens. Ca la maioneza.Cand devin ca o crema, sunt gata.

Stingeti praful de copt cu zeama de lamaie sau doua linguri de lapte caldut.Sau cu otet, daca vreti.

Peste albusurile batute spuma se pun galbenusurile, vanilia,, praful de copt stins,faina praospat cernuta si coaja de lamaie.

Se amesteca bine.

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Se tine la cuptor 20-25 de min., la 180 de grade. Nu deschideti sub nicio forma usa cuptorului in primul sfert de ora-riscati sa se lasa aluatul.

Eu l-am lasat si jumatate de ora fara sa dechid deloc usa cuptorului si nu mi s-a ars niciodata.
A crescut mare si frumos de fiecare data!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.