
Ingrediente: 4 oua, 1/2 l de lapte, 1/2 lgta de sare, 200 g faina, 250 g cabanos, 1 leg de ceapa verde, 1 borcan de ciuperci (250-300g),200 g smanatana, 3 lg ulei, 40-50 g margarina, vegeta, patrunjel.
Mod de preparare: Pt. clatite: Se amesteca ouale cu lapte si sare. Se adauga treptat faina si se amesteca pana se obtine un aluat consistent. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca 30 de minute.
Intre timp se taie carnatul felii. Se curata si se taie rondele ceapa verde. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare se adauga carnatii

si ii lasam sa se prajeasca putin. In alta tigaie punem ciupercile bine spalate si scurse, ceapa verde si le calim.

Apoi amestecam cabanosul cu ciupercile.

Se stinge totul cu smantana si se adauga vegeta, dupa gust. Se lasa sa fiarba aprox. 5 min. Se pun carnatii la cald.
Apoi se incinge putina margarina/unt intr-o tigaie mica si se coc clatitele pe rand-ies aprox. 6 buc.

Clatitele calde se umplu cu carnatii cabanos si ciupercile, se aseaza pe un platou si se presara patrunjel.

Se servesc cu rosii.

Pofta buna!
E o reteta pe gustul meu asa ca trebuie sa o incerc cat de curand.te pup.
RăspundețiȘtergereNoi am fi in stare zilnic sa mancam asa ceva la micul dejun :-)))))
RăspundețiȘtergereBuna Liana, am incercat reteta ta de clatite cu ciuperci si cabanos si au iesit super bune!!! Eu am facut seara clatitele si le-am mancat pe toate, nu a mai ramas nimic... pai cum sa ramana daca au iesit asa de bune? Te pup.
RăspundețiȘtergereP.S. Iti multumim pentru faptul ca imparti cu noi idei de retete noi si interesante care sunt postate impecabil pe blog- fiecare reteta are imagini, precum si detalii mici dar semnificative pe care tu ni le destainui cu fiecare reteta. Sa ai o zi insorita.
Multumesc, Moni! Ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut. Sper sa mai incerci din retetele mele si promit ca nu o sa mai uit sa pozez si ingredientele sau alte poze din timpul prepararii...deh, batranetea...
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa iti doresc si tie, pupici mari si mici!