
Am invatat sa fac aceasta salata de telina de la fosta mea contabila, hat, demult tare, in primul meu an de casnicie, adica prin 1996...
Si, de-atunci o fac mereu, nu ne-am plictisit deloc de ea, pt. ca e atat de buna si de parfumata si-ti da o asa pofta de...pai, deh, doar e afrodisiaca, nu-i asa?
N-am decat poza finala, ca doar asa faceam intr-un timp, adica la inceputuri cand m-a prins febra de a-mi poza mancarea. Nu'sh ce mi-a venit...
Ingrediente:
* o telina mijlocie
* 250 gr telemea de vaca
* o jumatate de ceapa
* o jumatate de lamaie
* maioneza
Pregătire:
Se spala si se curata telina. Se trece prin razatoarea mica si se amesteca din cand in cand cu cate o lg de maioneza, ca sa nu se oxideze.
Dupa ce am razuit toata telina, trecem prin aceeasi operatiune si telemeaua de vaca, apoi jumatatea de ceapa.
Daca branza nu e f.sarata, mai adaugam sare, dar de obicei eu nu adaug niciodata pt ca nu e necesar.
Compozitia o punem pe un platou si modelam un romb. Taiem felii lamaia si le aranjam cu inspiratie pe salata.

Pofta bunaaa!
Nota:
O salata f.buna pt femei, daca o mananca barbatii!- ca sa parafrazez o vorba inteleapta ;-)
Draga sora, banuiesc ca telemeaua se poate inlocui si cu branza Philadelphia ? mi-ai zgandurit imaginatia :)) eu as pune si ceva ardei gras marinat in ea !
RăspundețiȘtergere