Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 11 aprilie 2010

Rulada aurie






Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti?" am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in revista Libertatea Retete nr.2/2010.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca...m-am pus pe treaba.

Ingrediente:

4-5 cartofi,
1 fir de ceapa verde,
2 catei de usturoi,
50 g sunca,
5 oua fierte,
1 ou crud,
1 lg ulei,
5 masline verzi,
patrunjel,
ridichi.

Mod de preparare:

Am curatat cartofii si i-am pus la fiert in apa cu sare, apoi cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de unt.
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt...



Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu piureul.




Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut...:-(

Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.

Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua fierte  in sir indian.




Le-am acoperit cu restul de piureu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.

Am batut doua oua spuma, ca asa scria in revista, dar voi folositi doar un ou sau doar galbenusul-am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si  rasturnati amestecul peste rulada.




Am lasat la cuptor vreo 25 de minute, pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie!
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel



Puteti folosi salata verde creata sau ce aveti verde prin frigider ;-)




Pofta buna!

14 comentarii :

  1. merci, Alison...si lu'ala micu'i-a placut :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo, un très joli cake.
    Je note la recette.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar e o idee superba!Imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci, Nadjibella, tu es gentile!
    Bisou

    RăspundețiȘtergere
  5. Merci, Lilly, ideea nu-mi apartine, dar mi-a placut si mie si am pus-o in aplicare :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. ooo, dar ce frumoasa idee!!!! eu am facut eternele oua umplute cu ce a mai ramas din cosul de oua...de vedeam retata ta o incercam...data viitoare.
    Si bun venit in blogosfera :P, aveti un blog foarte dragut. Spor la treaba si la cat mai multe retete!!!!!
    aaaaa, si vin si stelutele...promit, de azi sunt la cluj si ma pun pe treaba

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim frumos, Ina, de zici ca-ti place, atunci te mai asteptam pe la noi.
    Ouale umplute urmeaza si la mine...ca mi-a cerut ajutorul de bucatar sa-i fac...deci, ma supun.
    Ok, de-abia astept sa-mi atarn stelutele in urechi. Merci mult d tot!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. ton rouleaux est magnifique en plus il m'a l'air extrêmement délicieux, je t'en pique un morceau
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  9. Merci, Fimere!
    Sers-toi, je t'en prie
    bisous

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma declar fan al acestei rulade!

    RăspundețiȘtergere
  11. De 2 zile imi iau la servici pentru pranz aceasta rulada! O ador!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dana draga, acum stiu ce sa-ti fac cand vii la Timisoara ;-)

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.