Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 27 aprilie 2010

Turnulet din friganele

Made By Liana



Friganele...habar n-aveam ce inseamna...mama le zicea "pita cu ou"...pana am citit o reteta de friganele si mi-am dat seama ca erau feliile de paine "scaldate" in lapte si ou batut ale mamei.
Pe urma am auzit pe cineva plangandu-se ca nu are nimic de mancare acasa, dar o sa faca rapid niste "bundeskenere". Ceee? "Bundite"-zice ea. "Ce bundite?", zic eu. "Pita cu ou"-zice ea, o femeie de la Satu Mare.
No bine, la cata maghiara stiu, kener inseamna paine, dar cu un alt cuvant in fata, n-am mai inteles nimic.
Las'ca stiu sa injur in ungureste, am invatat de la Marin Preda in "Cel mai iubit dintre pamanteni" si imi e de-ajuns ;-)

Ingrediente:

5 felii de paine mai veche,
250 ml lapte,
3 oua,
1 plic zahar vanilat,
3 lgte de zahar,
1 banana,
dulceata de visine.


Feliile de paine se scalda prima data in lapte,da'nu de tot, se "umezesc" de fapt si pe o parte si pe cealalta, ca daca le scapi in lapte...se rup si ajung crutoane cu ou...hi,hi,hi...apoi in ouale batute bine de tot, fatza-verso, si se pun frumos in uleiul incins.




Eu am pus zahar atat in lapte, cat si in oua...

Se prajesc bine pe ambele parti si se scot pe prosoape de hartie.

Eu am avut o paine mare de tot, astfel incat am taiat feliile in doua. Am lasat doar o felie intreaga pt. baza turnuletului.

Am asezat frumos feliile de pita cu ou ;_))))) le-am uns cu dulceata de visine, am pus feliute de banane, urmatoarea cu dulceata de visine cu visine din belsug, apoi banane si ultima cu visine.



Si gata turnuletul!

9 comentarii :

  1. Ce turnulet frumos si gustos.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. En France, cela s'appelle du pain perdu.
    Et tu as raison, c'est très bon.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  3. c'est un vrai bonheur pour les papilles, j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  4. Super!Merge si la mic dejun, o gustare dupa-amiaza si chiar o cina usoara.Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata super bine si mama imi facea cand eram mica si le spunea tot friganele...la astea visinoase ale tale,le-as mai fi trantit in cap putina smantana dulce sau obisnuita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria- multumesc!

    Nadji- voila, je n'ai pas su ca, merci beaucoup!

    Fimere- c'est vrai, merci!

    Vlady- merg oricand, merci!

    Goldielocks- e o idee buna de retinut pt. data viitoare, merci!

    RăspundețiȘtergere
  7. Turnulet...BOMBA
    Normal ca nu iti mai trebuie altceva de mancare!
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Friganelele sunt micul dejun al copilariei mele, uitasem complet de ele! Cred ca am cativa ani buni de cand n-am mai mancat, cred c-o sa-mi trezesc sotul cu o surpriza!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.