Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 15 august 2010

Inimioare cu migdale












Ah, de cand vreau sa fac inimioarele astea...cred ca au aparut de Dragobete in revista Click Pofta buna si de-atunci le-am pus gand rau.
Iata ca s-a ivit momentul potrivit, de Sfanta Maria sa postez aceste inimioare.
Le dedic cu drag Corinei Miriam care astazi isi sarbatoreste atat ziua de nastere, cat si ziua onomastica, si tuturor matusilor mele Marii, Mariane sau Marioare!
La multi ani cu mult drag!

Preparare: 20'
Coacere: 15'
Dificultate: medie

Ingrediente:

150g margarina/unt,
150g zahar pudra,
250g faina,
1/2 pahar nuci prajite si macinate,
1 ou si un galbenus,
4 linguri lapte,
1/2 pachet paf de copt,
un praf de sare,
150g migdale.

Preparare:

Freci spuma grasimea cu zaharul, adaugi oul intreg, galbenusul, laptele si sarea.



Amesteci faina cu praful de copt si o cerni de 2-3 ori,



apoi impreuna cu nucile le adaugi in compozitie



si framanti.

Daca aluatul iese prea moale, il dai la rece pana se intareste.

Eu l-am tinut peste noapte si tot n-am putut sa-l intind ca era ca o crema, astfel incat am fost nevoita sa mai adaug faina.

Intinzi o foaie de 7-8 mm si decupezi cu forma inimioarele.



Cu un cutit ascutit tai fiecare migdala in doua, apoi le pui pe inimioara si decupezi aluatul dupa migdala din partea dreapta.



Lasi o jumatate de migdala in stanga, in dreapta-locul gol, decupat- si coci la foc potrivit 10-15 minute, in tava presarata cu faina sau cu hartie de copt.



Si am gasit o frumoasa cutie aurie...doar pentru decor ;-)



Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o cutie de tabla cu hartie de copt intre ele, ca sa se mai inmoaie.

O cutie de inimioare pentru voi toti!

16 comentarii :

  1. Foarte frumoase si de efect.Imi notez reteta.Multumesc Liana!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti plac, Lilly. te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. ils sont magnifique ces petits cœurs aux amandes, j'en croquerai volontiers quelques uns
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata si multumesc de cadou,le-am luat cu placere,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Kadia-pe mine nu m-au facut sa rad...;-(

    @Mirela- cu mult drag, dar astept alt platou plin la schimb ;-)

    @Surac- cand am vazut ca aluatul e crema, nu mi s-a parut faina de loc...inimioarele sunt spectaculoase pana la urma asa decupate si cu migdala...

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu as beaucoup de cœurs bien beaux à partager.
    je t'en prends quelques-uns pour mon café.
    Bonne semaine et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Nadji-oui, toujours, pour tous! Avec plaisir, a bientot!

    RăspundețiȘtergere
  8. Que hermosas galletitas!!! están especiales para regalar, se ven muy finas!!..me encantaron..
    besos
    Gaby

    RăspundețiȘtergere
  9. How nice and romantic are these cookies! Bye dear, thanks for your visit

    RăspundețiȘtergere
  10. @Gabriela- gracias!

    @Federica- thank you!

    RăspundețiȘtergere
  11. Beautiful cookies! I will have to remember these for Valentine's Day next February.

    RăspundețiȘtergere
  12. Thank you, Susan! Well, for me, every day it's Valentine's Day ;-))

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.