Made by Liana
Painea cu masline imi place la nebunie. Cand am vazut aceasta reteta in revista Libertatea Retete nr.8/2010, mi-am zis ca trebuie sa o fac urgent! Cu mici modificari, ca se cereau doua cepe in compozitie, dar nu am pus decat una, si in loc de 250 g masline, am pus doar 100g. Data viitoare o sa fac fara ceapa.
Ingrediente:
740 g faina,
42g drojdie proaspata,
450 ml apa calduta,
o lingura de sare,
100 g masline,
1 ceapa rosie,
4 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare:
1. Ceapa se curata, apoi se taie in felii subtiri. Maslinele se taie rondele. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, apoi se pun ceapa si maslinele sa se caleasca 2-3 minute.
2.Se cerne faina cu sare intr-un bol, se adauga maslinele cu ceapa si drojdia. Se adauga apa calduta si se framanta aluatul timp de 10 minute. Apoi se lasa putin la dospit, sa creasca.
Am uns si castronul cu ulei de masline, vreo 2 linguri am folosit si dupa 20 de minute, aluatul arata asa:
3.Se incinge cuptorul. Se imparte aluatul in doua, se unge foarte putin cu ulei de masline, celelalte doua linguri,
si se da la copt timp de 40 de minute (cand painea batuta cu degetele suna a gol, inseamna ca e coapta.
Am terminat mai spre dupa-masa si n-a mai fost asa multa lumina, de aceea pozele au iesit mai intunecate...;-(
Dar a doua zi, pe lumina, inainte de pranz, am servit cu o crema de branza cu telina,... minunata!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Hi, dacă doriţi să participaţi trebui să pună în post reteta două link-uri:
RăspundețiȘtergerewww.asopaipas.blogspot.com
şi
www.sanenrique.com
şi a pus, de asemenea, concursul de logo-ul, pe care îl puteţi descărca de la blog-ul meu
@Jose Manuel-da, sigur ca da, am pus, gata! Gracias!
RăspundețiȘtergereAi pentru a pune logo-ul pe partea laterală a blog-ul dvs. pentru a promova concursul în timp ce dureaza. Multumesc
RăspundețiȘtergereTe la voy anotar mientras pones el logo.
RăspundețiȘtergereSuerte en el concurso.
No se te olvide ponerlo porque te pueden descalificar.
Gracias
Gata, am pus si logo! ;-)
RăspundețiȘtergereYa he cambiado el nombre de la receta.
RăspundețiȘtergereGracias
imi place grozav reteta asta si nici crema aia nu-i de lepadat ! premii ,virtuale binenteles,va asteapta pe blogul meu sa le culegeti !
RăspundețiȘtergereUn pain qui semble vraiment délicieux.
RăspundețiȘtergereJe te prends une tranche.
A bientôt.
ton pain a l'air parfait j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne soirée
frumoasa reteta!
RăspundețiȘtergere@Pansy- multumim frumos pt.premii!Maine postez si reteta cremei de branza cu telina ;-)
RăspundețiȘtergere@Nadji- prends, prends! ;-)
@Fimere-merci
@Geta-si mie mi-a placut ;-)
Imi place reteta. Nu am facut dar ma tenteaza. Arata bine. Bafta la concurs. Pup!
RăspundețiȘtergereGustoasa paine ai facut,iar cu crema de branza este si mai buna.vin si eu la o felie,,,,,pupici
RăspundețiȘtergereBafta LI !;)
RăspundețiȘtergereO zi faina sa ai :) !
Io sono un'amante delle cipolle. Questo pane dev'essere particolarmente gustoso e saporito. Brava ^__^ Buon week end, grazie della visita
RăspundețiȘtergere@Sara-sa stii ca e tare buna,pup
RăspundețiȘtergere@Mirela-tocmai am postat si reteta de la crema cu branza si telina, e cu dichis ;-)
@Adriana-multumesc!
@Federica-io no sono amante delle cipolle ;-)))