

Am facut inghetata de capsuni. Pe bat! O sa vedeti voi ce fel de bat am folosit...Am vazut reteta in rev. Femeia de azi de-acum mai multi ani.
Ingrediente:
500g capsuni,
100g frisca batuta,
5 oua,
500 ml lapte,
250g zahar,
1 lingurita cu esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer bate ouale cu zaharul si laptele.
Fierbe compozitia astfel obtinuta la bain-marie, pana incepe sa se ingroase.
Dupa ce s-a racit, adauga frisca, esenta de vanilie si capsunile.
Amesteca din nou cu mixerul.
Mie mi-a iesit compozitia foarte galbena de la galbenusurile oualelor de la tara...Astfel incat inghetata mea de capsuni a iesit de un roz pal...asta e singurul meu regret.
Toarna compozitia in paharele mici.
Eu n-am paharele mici...astfel incat m-am gandit ca ar fi o idee buna sa umplu tavita de gheata cu forme de inimioare.
Infinge in fiecare paharut-in cazul meu, inimioara ;-) cate un bat de inghetata.
De unde bat de inghetata? Am improvizat: cate 3 scobitori pe cate un staniol colorat de la niste ciocolatici, le-am infasurat strans de tot si gata batul de inghetata!...Deci 9 scobitori si 3 stanioluri...

Lasa la rece cel putin 3-4 ore.
Am folosit un bol albastru,din setul primit de la soacra-mea, am varsat o punga de cuburi de gheata in el si am pus trei inimioare de inghetata de capsuni.
Pe urma am rasfirat cateva jumatati de bilute colorate de la o jucarie de-a lui Tudor.

A iesit mai fain ca-n revista decorul meu, zau!

Se mananca mai multe inimioare deodata ;-)))))))))))))))))))))))))
Ce dragut..........ce bine mai arata.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Bellissimi questi cuoricini di gelato alla fragola!!! Ottima la presentazione!! Bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergereManuela- grazie mille!
RăspundețiȘtergereMedi- multumesc, la fel iti doresc!
Consecventa a fost delicioasa. Nu stiu ce sa fac cu batul :D
RăspundețiȘtergereJe te prendrai bien une glace à déguster tranquillement.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Foarte ingenios :)
RăspundețiȘtergereDesi la mine ploua si e trecut de miexul-noptii nas refuza o inimioara cu aroma de capsuni.. mmmm... :)
un decor reusit,ai mare dreptate.dar parca eu as sari peste decor si m-as infrupta dintr-una din inimioarele de inghetata.ingenioasa si ideea pentru obtinerea betisoarelor :))
RăspundețiȘtergereo seara minunata !
je te piquerai volontiers quelques unes
RăspundețiȘtergerebonne journée
Eu la cate ma pot abona??????
RăspundețiȘtergereXXL-de ce ma provoci?
RăspundețiȘtergereOlgutza-Merci! te servesc cu drag cu o inimioara.
Nadji-avec plaisir!
Sarah- merci frumos! si eu am sarit la inimioare, cu mare drag iti ofer una.
Fimere-serv-toi!plusier des coeurs pour toi
Judy-fara numar, fara numar, fara numar...;-))))
Olá Liana,
RăspundețiȘtergereQue delícia de sorvete, deve ter ficado delicioso!!!
Desculpe a minha ausência...
Tenha um fim de semana Feliz!!!
Ola, Miriam, obrigada...eu te desculpo...
RăspundețiȘtergere