Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 11 iunie 2010

Cartofi cu mustar












Suntem in postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si m-am gandit la o mancare de post, ceva simplu si usor, cum ar fi acesti cartofi cu mustar, o specialitate greceasca.

I-am vazut la Razvan Pascu care publica in fiecare weekend retete internationale.

Adevarul e ca i-am facut in aprilie prima oara, tot atunci i-am si pozat si chiar daca nu am reusit sa-i postez atunci, o fac acum. I-am mai facut de cateva ori de-atunci pentru ca mie imi plac tare mult cartofii la cuptor.

Portii: 4
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

* 1 kilogram de cartofi,
* 1 lingura de ulei de masline,
* 3 linguri de mustar galben,
* 3 catei de usturoi,
* 1 lingura de oregano uscat,
* sare,
* piper.

Preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.

2. Spalati cartofii – daca sunt noi – sau curatati-i de coaja. Curatati si pisati usturoiul. Eu n-am avut cartofi noi...

3. Taiati cartofii daca sunt mari in jumatati sau sferturi...in sferturi.

4. Amestecati uleiul de masline cu mustarul, usturoiul, oregano, sare si piper.



5. Tapetati o tava cu o foaie de pergament...tocmai am rams fara...:-(

6. Ungeti cartofii cu amestecul de mustar si puneti-i in tava.



7. Coaceti cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.

Cartofii cu mustar la cuptor se servesc fierbinti, drept garnitura sau ca mancare in sine.




Eu am sacrificat un borcan de castraveti murati pusi de mama, cu morcovi si ceapa. Foarte-foarte buni!




12 comentarii :

  1. Ei da, doar ca trebuie sa fii foarte curajos petru a porni cuptorul pe caldura asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu i-am facut la sfarsitul lui aprilie...so...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi Liana, thanks for stpping by my blog earlier and nice to meet you. You've such a lovely blog here. And your potato recipe looks really delicious too! Hope to hear from you more often. Have a fabulous weekend!
    Cheers, Kristy

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ca mi-ai adus aminte de ei, si noua ne-au placut mult.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu as avea curaj :)) ca azi am facut lasagne si alataieri dovlecei la cuptor. deci, curaj am:))), mai tre' bunavointa:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Kristy- thk! keeping touch

    Lilly- cu placere, o zi faina si tie!

    Gaby- ce harnicuta esti! si eu as mai avea curaj, ca am aer conditionat ;-))))

    RăspundețiȘtergere
  7. une très bonne idée moi qui adore la moutarde, ça va forcément me plaire
    bon weekend

    RăspundețiȘtergere
  8. am facut si eu si sunt foarte buni.....

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie sa fie buni...o sa-i fac si eu. Si noi in familie suntem fan de cartofi la cuptor.
    weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fimere- merci, tu dois de l'essayer

    Kata- asa e.

    Nicoleta- merita incercati.

    Weekend fain tuturor!

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.