
Imi plac perele, sunt fructele mele preferate...si aveam vreo doua kg de pere frumoase si dulci...Asa ca m-am pus pe rasfoit retetarul meu cu pagini de bucate rupte din diferite reviste si am combinat doua retete, una din Libertatea pt. femei si cealalta din Click pt. femei. Si am facut niste pere aromate in sos de vin pt. femei...hi, hi, hi :-)
Ingrediente: 2-4 pere, 4 lgte de zahar, 1 lgta de condimente pt vin fiert, 1 lgta de coji de portocala zaharisite, cuisoare, batoane de scortisoara.
Se spala perele, se decojesc, se pastreaza coditele, se taie la baza pt a sta in pozitie verticala pe farfurie si se "impaneaza" cu cuisoare.
Vinul rosu (al meu a fost unguresc!) se pune la fiert intr-o oala mai adanca impreuna cu zaharul, condimentele

si coaja de portocala. Cand s-a topit zaharul si a dat in clocot, punem cu grija perele culcate sau "in picioare" si turnam in permanenta cu o lingurita vin peste ele, cca 30 min. pana se mai inmoaie putin si se inrosesc.

Cand sunt rosii ca focul, inseamna ca sunt fierte si le scoatem usor cu o supiera pe farfurie. Ale mele au fost taaare fragede si le-am mai "ciupit" nitel...
Mai lasam vinul sa fiarba inca putin pana devine un sirop gros. Il strecuram si il turnam peste pere.
Decoram cu batoane de scortisoara.
Au iesit atat de aromate si de inmiresmate

incat... voi repeta figura cat de curand!
O sectiune aromata si inmiresmata:

Olá querida! Eu adorei seu prato!! Ficou perfeito!!
RăspundețiȘtergereSe você desejar pode colocar o selinho da brincadeira na sua postagem e o link do Eu Mulher para que outras pessoas saibam que você está participando da brincadeira,ok?
Bjs e obrigada por sua participação.
Ok, Ana querida! Vo tentar, obrigada.
RăspundețiȘtergereAdoro essa sobremesa. E é fácil de preparar. Excelente quando se tem convidados e não se quer perder muito tempo na cozinha.
RăspundețiȘtergereBeijinhos.
Oi, Carla!
RăspundețiȘtergereSi, e facil de preparar...obrigada. bjs
Mi-ai facut o pofta...! Anul acesta inca nu am facut pere in sos de vin, trebuie sa vanez niste pere frumoase...
RăspundețiȘtergereaaa si pentru un dezmat papilo adauga o lingurita de smantana /frisca dulce in farfurie... Imi place la nebunie desertul acesta!
Hi, hi,hi...pe vin, atunci! aaasta, pe pere;-)
RăspundețiȘtergereMerci pt. pont!